Frp-er har anmeldt partifeller for voldtekt

Skal ha blitt voldtatt etter partiarrangement.

REPRESENTERER KVINNEN: Frperen som har anmeldt to partikollegaer for voldtekt ble avhørt fredag forrige uke, og anmeldelsen ble signert tirsdag, opplyser kvinnens bistandsadvokat, Hege Salomon. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
REPRESENTERER KVINNEN: Frperen som har anmeldt to partikollegaer for voldtekt ble avhørt fredag forrige uke, og anmeldelsen ble signert tirsdag, opplyser kvinnens bistandsadvokat, Hege Salomon. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne med et tillitsverv i Fremskrittspartiet har anmeldt to mannlige partifeller for voldtekt, melder NRK.

Voldtekten skal ha skjedd etter et partiarrangement i begynnelsen av august. Kvinnen ble avhørt fredag forrige uke, og anmeldelsen ble signert tirsdag, opplyser kvinnens bistandsadvokat, Hege Salomon, til NRK.

- Det er vanlig at voldtektsofre ikke anmelder en voldtekt med en gang. I denne saken er det snakk om en fornærmet som har en sterk lojalitet til partiet. Det har også vært en grunn til at hun ikke har ønsket å anmelde saken på et tidligere tidspunkt, sier hun.

Salomon mener det er tilfeldig at anmeldelsen kommer midt i regjeringssonderingene.

Kvinnen skal ha tatt kontakt med partileder Siv Jensen på valgnatta, og stortingskandidat Aina Stenersen så tidlig som 28. august.

- Etter de opplysningene jeg har, har hun har ikke fått noen tilbakemelding på sine skriftlige henvendelser til disse to. Hun føler at hun ikke har blitt ivaretatt på en god nok måte av de to kvinnene som hun har valgt å betro seg til i denne vanskelige situasjonen, sier Salomon.

Per Arne Olsen, som er leder av organisasjonsutvalget i Frp, sier at eposten fra kvinnen aldri kom frem til Siv Jensen, og sier til NRK at det er han som har ansvar for å håndtere saken.

Kari Janne Lid ved avsnittet for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt bekrefter anmeldelsen, og sier denne etterforskes av politiet.

Den ene av de to anmeldte mennene skriver i en epost til NRK at han stiller seg uforstående til anklagene mot ham.

Den andre anmeldte mannens advokat forteller NRK at han ikke er kjent med at hans klient er anmeldt for noe, og avviser at en voldtekt har funnet sted.

VARSLET IKKE SIV JENSEN: Leder av Frps organisasjonsutvalg Per Arne Olsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VARSLET IKKE SIV JENSEN: Leder av Frps organisasjonsutvalg Per Arne Olsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer