Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-er hasjtatt. Kastet på glattcelle

Frp-rådgiver Mazyar Keshvari (25) må møte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På torsdag må Keshvari møte i retten tiltalt for besittelse av 0,9 gram hasj fordi han nekter vedta politiets forelegg på 2000 kroner. Den tidligere byrådssekretæren, som verken er bøtelagt eller straffedømt tidligere, er rystet over politiets oppførsel og vil forfølge saken videre, uansett om retten tror på han eller ordensmakta.

- Trakasseringen startet da politimannen oppdaget at jeg var ansatt i Frp. Han skjelte meg ut for å være dummere enn jeg så ut som og kastet meg brutalt på glattcella, forteller Mazyar til Dagbladet.

Møter kjenning

Etter en mottakelse i residensen til den israelske ambassadøren 3. mai i år, tok Keshvari Holmenkollbanen østover. På Grønland T-banestasjon gikk han av for å skifte til Ellingsrudbanen. På perrongen sto en gjeng med fire-fem unge menn. En av dem, som Keshvari kjente såvidt til fra tidligere, kom bort for å hilse. Ifølge Keshvari snakket de sammen i et halv minutt. En stund etterpå så han at det oppstår en del aktivitet blant guttene før kjenningen og en annen fra gjengen løp bortover perrongen med det som skulle vise seg å være to sivile politifolk etter seg. Keshvari ser at kjenningen kaster fra seg en pose idet han løper fra politiet.

Ransaket

To sivilkledte politifolk, en mørkhudet mann og en kvinne, dukket opp etter noen minutter og ba Keshvari oppgi navnet på han som han hilste på. Hvis ikke, ville han bli tatt med til stasjonen.

- Jeg svarte som sant var at det bare var en jeg bare kjente igjen av utseende, ikke navn. Så gikk de et stykke bort for å diskutere. Da de kom tilbake, sa de at de kunne gjøre det enkelt: Hvis jeg lot meg ransake, og de ikke fant noe som tydet på befatning med narkotika, kunne jeg få gå, sier Keshvari.

- Jeg godtok det straks og de fant ingenting på meg. Men politimannen ble helt fra seg og hisset seg kraftig opp da han så invitasjonen til den israelske ambassaden og adgangskortet mitt til Stortinget som viser at jeg er ansatt i Frp. Etter utskjellingen ble jeg påført håndjern, og tatt med til arresten, sier han.

image: Frp-er hasjtatt. Kastet på glattcelle

- Da jeg skulle snakke med advokaten min, ville han vite hvorfor jeg var der. Ettersom jeg ikke viste det, måtte jeg ut på gangen å spørre. Da sa de at jeg var tatt for å være i besittelse av 10-15 gram med hasj og at de skulle holde meg der så lenge de kunne. Politimannen fortsatte trakasseringen, blant annet med spørsmål om de foret meg med svinekjøtt i FrP siden jeg var så feit at jeg holdt å sprekke, forteller Keshvari.

10-15 gram ble til 0,9

Etter et par timer på cella, forandret politiet mening.

- Da jeg slapp ut og ble ført til politiadvokaten, ba hun meg skrive under på at jeg godtok et forelegg for besittelse av 0,9 gram hasj. Da ville alt være over. Men det var totalt uaktuelt for meg. Jeg insisterte på at de skulle ta urinprøve av meg for å bevise at jeg ikke var en misbruker. I tillegg ba jeg dem kikke på bildene fra alle overvåkingskameraene. Istedet ba den andre meg om å stikke derifra, sier Keshvari.

- Ville du ha blitt behandlet slik hvis du hadde vært hvit?

- Det vet jeg ikke. Ut i fra det politimannen skjelte meg ut for, var det partiet det var noe med feil med, ikke hudfargen. - Hvorfor godtok du ikke bare forelegget for å få saken ut av verden?

- I mange søvnløse netter har jeg ønsket at jeg var skyldig. Da hadde det ikke vært noen tvil om at jeg hadde godtatt forelegget. Det hadde tross alt vært det enkleste og saken ville vært ute av verden for lengst. Jeg vet selvfølgelig at å nekte skaper flere problemer: Rettssak og oppmerksomhet i media som er en stor belastning rent psykisk. Men jeg kan ikke la politiet presse meg til å innrømme noe jeg ikke har gjort, sier Keshvari.

Påstand mot påstand

ETTER AMBASSADE-BESØK: Foto: LARS MYHREN HOLAND
ETTER AMBASSADE-BESØK: Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer

Etter det Dagbladet får opplyst, er tiltalen bygd på vitneobservasjoner fra polititjenestemenn. Politiet vil hevde at hasjen ble funnet ved føttene eller i umiddelbar nærhet til tiltalte. Politiet mener at han kastet fra seg hasjen før han ble arrestert.