- Frp er helt ute av fokus

Kontantstøtte, ikke burka, som er problemet, mener inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.

SKAPER INKLUDERINGSPROBLEMER: Barne- likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) mener Frp har en moralistisk tilnærming som bare skaper inkluideringsproblemer for innvandrere som er innvilget rett til å bo i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl
SKAPER INKLUDERINGSPROBLEMER: Barne- likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) mener Frp har en moralistisk tilnærming som bare skaper inkluideringsproblemer for innvandrere som er innvilget rett til å bo i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SV-statsråd Inga Marte Thorkildsen er regjeringens ansvarshavende for inkludering. Hun synes Fremskrittspartiets innstrammingsforslag er helt ute av fokus i forhold til hva som er viktige momenter i asyl- og innvandringspolitikken.

- Frp har en moralistisk tilnærming som bare kan skape inkluderingsproblemer for de som er innvilget rett til å bo her. Og flere av begrunnelsene er helt marginale, hvis de i det hele tatt er korrekte.

- Jeg har for eksempel aldri hørt noe om at utenlandske statsborgere skylder mer barnebidrag enn norske menn. Selvfølgelig skal alle betale barnebidrag, om de er født i Norge eller ikke, sier barne- likestillings- og inkluderingsministeren til Dagbladet.

Kontantstøtte - ikke burkaproblem Hun spør seg hva som er poenget med å bringe inn et burkaforbud som grunnlag for å få bli i Norge.

- Jeg har knapt hørt om en kvinne som har fått avslag på jobbsøknad fordi hun setter som krav å gå i burka på jobb. Derimot er det et stort likestillingsproblem at kvinner ikke kommer ut i arbeidslivet fordi de lenge har vært isolert hjemme med Frp-støttet kontanttilskudd. Og en fersk undersøkelse viser at søkere på et utenlandsk navn har 25 prosent mindre sjanse til navn hos norske arbeidsgivere, sier Thorkildsen. En av Frps begrunnelser støtter SV-statsråden fullt ut. - Selvfølgelig skal alle lære norsk. det ligger jo i betingelsene for lenge siden. Fra høsten blir det skjerpede krav til språktest, noe som er vedtatt av denne regjeringen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer