«Frp er i utakt med folket»

Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen mener Per Sandberg og Frp bommer i Syria-saken.

TILBAKEVISER: Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, er uenig i Per Sandbergs beskrivelse av flyktningesituasjonen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TILBAKEVISER: Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, er uenig i Per Sandbergs beskrivelse av flyktningesituasjonen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Per Sandberg tar feil. Mange land, som Libanon, Etiopia og Hellas, opplever stor tilstrømming av flyktninger. Norge er ikke blant dem.

Våre tall viser at beskjedne 6026 asylsøkere kom hit til landet fra nyttår til juli, av dem bare 962 flyktninger fra Syria. Det er færre flyktninger enn andre land får hver eneste dag, sier Jan Egeland.

Menneskehandel med mobil I dag uttaler Per Sandberg til Dagbladet:

- Det useriøse Syria-vedtaket har ført til at asyltilstrømmingen nærmest eksploderer. De som er på vei over Middelhavet eller sitter i leire i Libanon eller Libya tenker at her er det førstemann til mølla, sier Frp-nestlederen.

Og legger til:

- De sterkeste tilhengerne av å bygge ned grensene har ikke registrert at grensene allerede er nedbygd. De har tydeligvis ikke fått med seg at økonomiske flyktninger og menneskehandlere har mobiltelefon, sier Per Sandberg.

Godt grunnlag Jan Egeland minner om at Flyktninghjelpen har 10.000 hjelpearbeidere ute i felten i flyktningeoperasjoner. - Vi har hjelpearbeidere som jobber i alle verdens største flyktningekatastrofer. Derfor har vi et godt grunnlag for å si at den begrensede tilstrømmingen til Norge er liten i forhold til andre land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.