Frp-er knytter strømkrisa i Midt-Norge til innvandring

- Hvis det flytter flere mennesker til Norge, så blir det flere husholdninger som bruker mer strøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det kan jo stilles spørsmål tilbake til partiene som mener at husholdningene bruker for mye i forhold til for eksempel holdningen til innvandring. Hvis det flytter flere mennesker til Norge, blir det flere husholdninger som bruker mer strøm, sa Morten Ellefsen (Frp) på et møte i Fylkestinget i Sør-Trøndelag i slutten av oktober.

Uttalelsen er lagt ut på Youtube av fylkesordøfrer Tore O. Sandvik (Ap), som mener uttalelsen er svært oppsiktsvekkende.

- Forsøker å latterliggjøre Frp Ellefsen mener videoen er klipt til slik at uttalelsen kommer ut av sammenheng, og at Sandvik forsøker å latterliggjøre både ham og Frps politikk.

- Det er ikke tilfeldig at han har klipt der han har klipt. Det er jo så stereotyp Frp å være i mot innvandring, men det er slett ikke det jeg mener i denne saken, sier Ellefsen til Dagbladet.

- Mitt poeng er ikke å kutte innvandringen, men å sette i gang tiltak for mer kraftutbygging, fortsetter han.

- Ren logikk Han mener det er ren logikk at flere folk betyr høyere strømforbruk, og at på grunn av innvandrerne står for den største andelen i befolkningsveksten er det de som har skylda.

- Dette henger også sammen med strømprisene, mener han.

- Jeg mener det er et paradoks at de partiene som sier nei til tiltak og kraftutbygging er de som er mest ivrig på å ta i mot innvandrere, sier Ellefsen.

- Jeg mener vi må bygge ut kraft til alle som trenger det, legger han til.

- Oppsiktsvekkende Tore O. Sandvik nekter at han har klipt videoen på YouTube til å latterliggjøre Ellefsen og Frp.

- Nei, tvert i mot. Grunnen til at jeg klippet der, var jo at det var så mye diskusjon og snakk at det ikke fikk plass, sier Sandvik til Dagbladet.

- Det som er oppsiktsvekkende er jo at han spiller innvandrerkortet på strømkrisa, og at meningsfellene i opposisjonspartier som KrF er i mot ham.

- Har han rett i at innvandrerne kan ha skylda for strømkrisa?

- Nei, det er helt hinsides å blande inn innvandrerne her. Det er en avsporing og et forsøk på å slå politisk mynt på en viktig sak. Storsamfunnet har hjulpet for lite for å løse krisa, mener Sandvik.

- Gir innvandrerne skylda for alt - Frp greier å gi innvandrerne skylda for alt. Carl I. Hagen ga dem vel skylda for høye boligpriser, og det neste er vel at de mener innvandrerne har skylda for klimakrisa som de ikke tror eksisterer.

- Hva tenker du om at han mener du spiller på en stereotype Frp-er som er i mot innvandrerne og at han mener hans poeng ikke var å kutte i innvandringen, men få i gang kraftutbyggingen?

- Jeg er helt enig med ham i at det er det man må satse på, men det er rart han bringer innvandring inn i debatten. Og det er underlig å si at det er jeg som blander inn det kortet inn i debatten. Dessuten har lagt til link til hele videoen, så man kan selv se om det er tatt ut av sammenheng, sier Sandvik.

- OPPSIKTSVEKKENDE:
Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik, mener det er oppsiktsvekkende å knytte innvandrere til strømkrisa i fylket.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
- OPPSIKTSVEKKENDE: Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik, mener det er oppsiktsvekkende å knytte innvandrere til strømkrisa i fylket. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer