Frp er lei tigging: - utbredt problem og ingen vei ut av fattigdom

SV reagerer sterkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): I et innlegg på Dagbladets Lokale meninger har Frp-politiker Aina Stenersen skrevet at «Å få en tiggerkopp i trynet i Oslo til alle døgnets tider er rett og slett utrolig irriterende». Under torsdagens sending fra Valgboden møtte hun Benjamin Larsen fra Oslo SV til tiggedebatt.

- Tigging har blitt et utbredt problem i Oslo, det er ingen vei ut av fattigdom. Frp vil hjelpe tiggerne opp fra gata, og vi ser rumenere som reiser fra barna sine for å tigge på gata i Oslo. Vi vil hjelpe Blå Kors Frelsesarmeen og andre for å få de opp fra gata, sier Aina Stenersen.

Benjamin Larsen blir ikke provosert av tigging, men lar seg hisse opp av utsagnene til Aina Stenersen og Frp.

- Jeg blir provosert av at Frp gang på gang viser manglende forståelse for fattigdom som fenomen, sier Larsen.

Vil hjelpe tiggerne i nærområdene Stenersen mener på sin side at hun og Fremskrittspartiet har full forståelse for livssituasjonen til tiggerne, og peker på at hun blant annet har støtte av fredsprisvinner Kailash Satyarthi.

- Vi vil vri EØS-midlene mot Romania, så vi kan hjelpe de fattige i Romania. Jens Stoltenberg har sagt det samme. Kripos og Oslo politidistrikt sier det er mange som kommer fra Romania for å drive med kriminell aktivitet i Norge, sier Frp-politikeren.

- Fafo-rapporten som kom ut tidligere i år tilbakeviser jo at det er et organisert nettverk?

- Det er en av de dårligste rapporten vi har sett på lang tid. Her har man spurt tiggere selv om de er kriminelle, ingen kommer til å svare ja på det, kontrer Stenersen.

- De rødgrønne begynte arbeidet Larsen reagerer kraftig på hvordan Frp ønsker å møte tiggerne som kommer til Norge.

- I Norge må vi løse de akutte humanitære problemene som oppstår når folk står uten tak over hodet og uten mat. Så ligger den langsiktige løsningen i å tvinge Romania til å integrere rombefolkninga på en skikkelig måte i sitt samfunn.

I likhet med Frp ønsker også SV å bidra i Romania.

- Det er ikke noen endring fra dagens situasjon. Det var den rødgrønne regjeringen som begynte det arbeidet, sier Larsen.

Du kan også følge med på det som skjer foran og bak kameraet i boden i vårt live-studio på nett.

Om du ønsker å delta i debatten, bruk emneknaggen #dbvalg15 på twitter.