Frp er overrasket over konfliktnivået

Sentrale Frp-ere mener asylbarnsaken kunne vært løst for lengst, dersom Venstre og KrF hadde gått stillere i dørene.

FRIST TIL LANDSMØTET:  Venstres landsmøte starter fredag klokka 13. Det er det som er den uttalte fristen for regjeringens asylløsning. Her holder Trine Skei Grande pressekonferanse i formiddag i forberedelse til landsmøtet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FRIST TIL LANDSMØTET: Venstres landsmøte starter fredag klokka 13. Det er det som er den uttalte fristen for regjeringens asylløsning. Her holder Trine Skei Grande pressekonferanse i formiddag i forberedelse til landsmøtet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Konfliktnivået mellom regjeringspartiene og Venstre og KrF er nå så høyt at ledende tillitsvalgte i de to støttepartiene snakker om at hele regjeringssamarbeidet kan stå for fall om ikke den såkalte asylbarnsaken blir løst.

Sentrale kilder i Frp sier til Dagbladet at de er overrasket over at konfliktnivået har blitt så høyt. De sier at denne saken i bunn og grunn ikke er så vanskelig.

Men det har den blitt.

En vanskelig sak Kildene sier til Dagbladet at det ikke ville vært noe stort problem for Frp å akseptere at de lengeværende asylbarna her fikk vurdert sine saker på nytt. Det vil heller ikke være noe problem om en del av dem faktisk får innvilget opphold og får anledning til å komme tilbake til Norge.

Nå har konflikten imidlertid fått et annet nivå, mener de.

Mandag gikk flere sentrale tillitsvalgte i Venstre ut i Dagbladet og ga Erna Solberg en deadline: Saken MÅ løses innen fredag klokka 13, da landsmøtet til Venstre settes i Tromsø.

Har spent buen for stramt Det som derimot er et problem, understrekes det overfor Dagbladet, er måten Venstre og KrF har håndtert denne saken på når de har kommet med sine ultimatum og tidsfrister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.