ÅSTED: Den anmeldte voldtekten skal ha skjedd på hotellet Maritim i Haugesund natt til søndag eller søndag morgen. Her er hotellet i 2007. Foto: Mette Møller / Dagbladet
ÅSTED: Den anmeldte voldtekten skal ha skjedd på hotellet Maritim i Haugesund natt til søndag eller søndag morgen. Her er hotellet i 2007. Foto: Mette Møller / DagbladetVis mer

Frp-er siktet for voldtekt av partikollega

Mann i 20-åra siktet for voldtekt etter partiarrangement på hotell i Haugesund i helga. Ble pågrepet i dag.

Det anmeldte overgrepet skal ha skjedd i forbindelse med Rogaland Frps fylkesårsmøte på hotellet Scandic Maritim i Haugesund sist helg.

Det var kvinnen i 20-åra som selv anmeldte voldtekten onsdag. Både den siktede mannen i 20-åra og den fornærmede kvinnen har tilknytning til Frp.

Der er ennå ukjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen, og han har ennå ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

Leder i Rogaland Frp, Bente Thorsen, ønsker ikke å opplyse om de to kjente hverandre fra før.

Fratatt offisielle verv

Fylkesleder Thorsen bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.

- Vi ble søndag ettermiddag gjort kjent med at det natt til søndag hadde vært en uønsket hendelse på vårt fylkesårsmøte. Vi snakket da med de involverte og rådet vårt var å anmelde saken, sier hun.

Rogaland FrP har i samråd med lokallagene gjort hva vi kan for å bistå og ivareta de berørte.

- Sterkt beklagelig

PÅGREPET: Den siktede mannen ble pågrepet i Rogaland i dag. Her er hotellet i Haugesund i 2007. Foto: Mette Møller / Dagbladet
PÅGREPET: Den siktede mannen ble pågrepet i Rogaland i dag. Her er hotellet i Haugesund i 2007. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer

Thorsen ble i går kjent med at saken var anmeldt til politiet, hun varsler at Rogaland Frp kommer til å bistå politiet med alt de kan.

- Det er sterkt beklagelig med slike hendelser på et partiarrangement. Vi er opptatt av å legge til rette for god organisasjonskultur, og kurser våre medlemmer jevnlig i dette.

Voldtekten skal ha funnet sted inne på hotellet. Mannen er fratatt alle offisielle verv og strøket fra valglistene inntil videre.

- Både siktede og fornærmede har tilknytning til et politisk parti. Det er det samme politiske partiet. De har begge tilhørighet i Stavanger-området, men var i Haugesund i forbindelse med en politisk samling, sier Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Tosifret antall vitner

Siktede ble pågrepet i Rogaland i dag tidlig, og pågripelsen skal ha vært udramatisk. Mannen i 20-åra skal avhøres i dag, og har ennå ikke fått oppnevnt forsvarer.

- Ellers driver vi med teknisk og taktisk etterforskning. Det er også en del vitneavhør som gjenstår. Vi har gjennomført vitneavhør av andre deltakere på samlingen, og det er snakk om et tosifra antall vitneavhør, sier Eskeland til Dagbladet.

Det var kvinnen selv som anmeldte voldtekten onsdag. Voldtekten skal ha skjedd natt til søndag eller søndag morgen på hotellet Scandic Maritim i Haugesund.

- Pågrepet i dag

Den siktede har vært på reise de siste dagene og ble derfor ikke pågrepet før i dag, ifølge Stavanger Aftenblad.

- Pågripelsen gikk helt udramatisk. Jeg vil ikke kommentere spesifikt hvor i Rogaland det var, men det var ikke i Stavanger, sier han.

Saken har vært etterforsket hos politiet i Haugesund fram til nå.

- Vi vet per nå ikke hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Eskeland. Siktede er pågrepet av hensyn til bevisforspillelsesfare. Det er ennå ikke bestemt om han eventuelt vil bli framstilt for varetektsfengsling.

Jensen kommenterer ikke

Eskeland forteller videre at politiet er veldig tidlig i etterforskningsfasen, og undersøker nå hva som er skjedd. Politiet har foretatt avhør av fornærmede, samt flere vitneavhør.

Partileder Siv Jensen opplyser overfor Dagbladet at hun ikke vil kommentere saken. Jensen viser til fylkesleder Thorsen for videre kommentarer.

Dagbladet oppdaterer saken