- Frp er som «Big Brother»

ETNE (Dagbladet): Vidar Kleppe satte i går tonen for sin valgkamp med å skjelle ut Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kleppe hevdet at hans gamle parti driver i rein «Big Brother»-stil og stemmer ut folk etter tur.

- Jeg kan godt forstå han er bitter, sier Kleppes venn og partimotstander Jan Simonsen.

Hilste pent

Vidar Kleppe hilste pent på Siv Jensen før deres første valgkampdebatt i går i Etne i Hordaland, og begge forsikret pressen om at de tidligere partifellene ikke hadde noen problemer med å møtes igjen. Men så var det slutt på storsinnet. Kleppe brukte mesteparten av taletida si til å kritisere de andre partiene generelt, og Frp spesielt.

- Jeg har god erfaring etter 20 år i et parti som heter Fremskrittspartiet. De klarer ikke å holde styr på sitt eget parti - hvordan i alle dager skal de klare å holde styr på by og bygd? spurte Kleppe, som nå representerer Hordalandslisten.

- De turer fram i reineste «Big Brother»-stil, og stemmer ut folk etter tur. Men det er ikke de beste som er igjen til slutt, tordnet den utstøtte Frp-eren.

En rosakledd og Sicilia-brun Siv Jensen smilte først oppgitt, så ristet hun irritert på hodet foran et fullstappet Etne samfunnshus.

- Vi bør ha så mye respekt for de som har møtt opp her, at vi diskuterer sak. Jeg synes ikke vi skal bruke disse arenaene til å slenge skit på hverandre, sa hun.

Og fikk dagens største applaus fra de 350 frammøtte. 1- 0 til Siv Jensen.

Kleppe snakket politikk også. Han lovet skredsikring, gratis ferjeturer, minstelønn til alle på 150000 kroner og andre gode tiltak. Etter hvert reagerte publikum.

- Jeg skulle gjerne hatt lommeboka di, Kleppe, for du har penger til alt! kom det fra en mann i salen. 2- 0 til Siv Jensen.

Forstår

Kleppe fikk bedre mottakelse på Etnemarknaden etterpå. Blant annet av sin venn Jan Simonsen, som sto på Frp's stand to meter unna Kleppes Hordalandsliste.

- Men Simonsen, han bruker mye tid på å rakke ned på ditt parti?

- Mitt råd er at Fremskrittspartiet og Hordalandslisten ikke bruker tid på hverandre. Men mot våre felles fiender.

VIDAR OG SIV: Begge forsikrer at de ikke bærer nag til hverandre. Men i deres første debattmøte i valgkampen tok det ikke lang tid før Vidar Kleppe rakket ned på det «udemokratiske» Fremskrittspartiet.