Frp er størst

180 000 velgere har forlatt Ap, som nå er like stort som SV. Frp er landets største parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap håpet i det lengste at valgresultatet 10. september var bunnen. Med 24,3 prosent håpet de at det bare kunne finnes én vei: Oppover.

Men siden den gang har 180 000 Ap-velgere funnet nye jaktmarker. Tallene i meningsmålingen som presenteres i Nationen i dag, er en voldsom skuffelse for ledelsen:

Den gamle ørnen blant partiene har knappe 17,2 prosent oppslutning og kan best sammenliknes med SV, partispurven som har vokst seg stor og i dag har 17 prosent oppslutning.

Kristin Halvorsen er glad:

- Jeg er veldig godt fornøyd med gode målinger og at velgerene har tillit til at vi skal kjempe for sakene våre, sier hun til NRK.

Kong Carl

Men den som har grunn til å smile bredest i dag, er Carl I. Hagen: Partiet er Norges største.

- Det er alltid hyggelig med gode meningsmålinger, sier Carl I. Hagen til NRK. Han tror at våren vil vise hvor stor innflytelse partiet virkelig har.

Bondevik & co er neppe helt fornøyde med tallene fra Sentio-Norsk Statistikk:

Høyre har gått tilbake med tre prosent og har nå støtte hos 21,9 prosent av oss. KrF går tilbake en halv prosent, mens Venstre er det eneste av regjeringspartiene som går frem: Partiet øker med to prosent og har 3,8 prosent oppslutning. Nok en gang ligger partiet rett under smertegrensen.

VINNERNE:</B> Siv Jensen og Kristin Halvorsen er vinnerne i meningsmålingen. Men Frp er størst.