HAR FÅTT NOK: Frps stortingsrepresentant, Øyvind Korsberg, har fått nok av kritikken fra Venstre og KrF mot justisminister Anders Anundsen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
HAR FÅTT NOK: Frps stortingsrepresentant, Øyvind Korsberg, har fått nok av kritikken fra Venstre og KrF mot justisminister Anders Anundsen. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Frp-er truer Venstre og KrF med oljeboring

Frps stortingsrepresentanter slår ring om justisminister Anders Anundsen og fyrer løs mot regjeringens samarbeidspartier. Øyvind Korsberg fra Troms truer med oljeboring i Lofoten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere dager med krav fra grasrota i KrF og Venstre om at statsråd Anundsen må gå av, mener sentrale Frp-politikere at grensen er nådd, skriver Bergens Tidende.

Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg er klinkende klar på hva konsekvensen blir om Venstre og KrF støtter et mistillitsforslag mot Anundsen.

- Det vil i så fall ikke være mistillit mot en statsråd, men mot en regjering. Gjør de det, er samarbeidsavtalen historie. Det første vi da vil gjøre, er å åpne opp Nordland 6, Nordland 7 og Troms 2 og legge til rette for videre vekst for petroleumsnæringen i nord, sier Korsberg, som selv er fra Troms.

Havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er skjermet for oljeboring i avtalen regjeringen har inngått med Venstre og Kristelig Folkeparti.

Heller ikke Frps mann i kontroll- og konstitusjonskomiteen vil høre snakk om hoderulling i regjeringen. Han har ingen tro på at det kan bli aktuelt å bøye seg for kravene om å fjerne justisministeren.

- Anders Anundsen er en av de beste statsrådene denne regjeringen har, til tross for glippen med disponeringsskrivet. Kravene om at han må gå av er helt urimelige, sier Helge Thorheim (Frp).

(NTB)