Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp er utålmodige

Fremskrittspartiet mener at regjeringspartiet ikke gjør noe annet enn å trå vannet under forhandlingene om statsbudsjettet for neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fremskrittspartiet håper at regjeringspartiene snart vil begynne å gjøre noe annet enn å trå vannet, sa Frps finanspolitiske talskvinne Siv Jensen etter forhandlingsmøtet mandag kveld.

Regjeringspartiene la mandag fram en skisse til løsning, og viste dermed at det var en viss bevegelse under forhandlingene.

Jan Tore Sanner (H) som leder forhandlingene på vegne av regjeringspartiene, konstaterte samtidig at det er lang avstand mellom Frp og Kristelig Folkeparti, Høyre og Venstre.

Flere justeringer

- Derfor vil regjeringspartiene gå tilbake for å vurdere om vi kan foreta ytterligere justeringer i skissen, sa Sanner mandag kveld.

Partene skal møtes igjen tirsdag.

- Frp regner med å få ytterligere en tilbakemelding fra regjeringspartiene tirsdag morgen. Da vil Frp vurderer om det er grunn til å fortsette forhandlingene, sa Siv Jensen.

Sanner sa at han er glad for at regjeringspartiene fortsatt er i forhandlinger med Frp. Han konstaterte at det er forhandlingsvilje på begge sider av bordet.

- Vi har lagt fram en skisse til en løsning. Når vi har brukt hele dagen på å utarbeide den, så illustrer det med hvilket alvor vi går inn i disse forhandlingene, sa han.

Hans vurdering var mandag kveld at det fortsatt er mulighet til å komme et stykke videre.

Frp-stempel

- Dette er ikke et spill. Det dreier seg om landets budsjett for neste år, sa Sanner.

Jensen sa at Frp er langt unna å være tilfreds. Hun erkjente at hvis Fremskrittspartiet skal få sette sitt stempel på budsjettet, så er det et langt stykke igjen å gå. Hun mente at det er nødvendig med en viss fremdrift hvis det skal være noen vits i å fortsette forhandlingene. Innholdet i skissen ville Jensen ikke kommentere.

- Nå må vi først se hva de kommer med tirsdag, men det er helt opplagt at vi må ha innrømmelser som gjør at vi kan møte hverandre noenlunde på halvveien, sa hun.

- Vi er foreløpig ikke i nærheten av det, la hun til.

Sanner gjentok at regjeringspartiene ønsker å beholde stramheten i budsjettet, for å legge grunnlag for en lavere rente.

- På det punktet er det ingen bevegelse, slo han fast.

  • Det ble ikke flyttet noen store beløp under mandagens møte.

    (NTB)

LANGT FRAM: Siv Jensen og Frp har problemer med å nå fram i budsjettforhandlingene.
Hele Norges coronakart