Frp-ere nekter for å ha voldtatt Frp-kvinne

De to Frp-tillitsvalgte som er anmeldt for å ha voldtatt en Frp-kvinne avviser alle anklager.

 FRP-VOLDTEKT : - Vi ba kvinnen umiddelbart om å anmelde forholdet til politiet, sier Per Arne Olsen, leder av Fremskrittspartiets Organisasjonsutvalg.
 Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FRP-VOLDTEKT : - Vi ba kvinnen umiddelbart om å anmelde forholdet til politiet, sier Per Arne Olsen, leder av Fremskrittspartiets Organisasjonsutvalg. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var NRK Dagsrevyen som i kveld meldte at to tillitsvalgte medlemmer av henholdsvis Fremskrittspartiet og Fremskrittspartiets Ungdom, er anmeldt for å ha voldtatt en kvinnelig tillitsvalgt i partiet.

Voldtekten skal ha skjedd etter en partimarkering i Oslo fredag 6. august. De tre skal sammen ha deltatt på valgkampmøtet, før de sammen med flere andre gikk til et utested.

Ble med hjem
Kvinnen som er har tillitsverv i et av Fremskrittspartiets lokallag i Oslo, skal deretter ha blitt med de to mennene til en leilighet.

I leiligheten hevder kvinnen at hun ble voldtatt. Noe begge mennene nekter for skal ha skjedd.

Etter hva Dagbladet erfarer hevder de to mennene at kvinnen selv skal ha kledd av seg og at det som skjedde i leiligheten var frivillig.

Møte og kontakt Per Arne Olsen i Fremskrittspartiet bekrefter overfor Dagbladet at partiet ble orientert om voldtektsanklagene i slutten av august måned.

- Vi har hatt et møte med kvinnen, og vi har også kommunisert via telefon og sms med henne. Vi ba henne umiddelbart om å anmelde forholdet til politiet, sier Per Arne Olsen.

Sammen med en annen representant i Frp's organisasjonsutvalg har Olsen møtt kvinnen flere ganger.

- Vi har forsøkt å støtte kvinnen og ba henne i flere møter om umiddelbart å ta kontakt med politiet og anmelde forholdet. Hun sa på møtene at hun dagen etter skulle gå til politiet, sier Olsen.

Men først i går ble forholdet anmeldt til politiet.

Forhold - Etter at kvinnen hadde anmeldt forholdet ble vi kjent med hvilke menn hun har anmeldt for voldtekt. I dag har vi hatt møte med de to tillitsvalgte mennene. De avviser anklagene og nekter for at de har gjort det de er anmeldt for, sier Olsen.

Etter møtet ba mennene - en FpU-er og en tidligere Stortingskandidat umiddelbart om å bli permittert fra sine tillitsvalgte verv i Fremskrittspartiet.

- Helt uforstående
 Den unge FpU-tillitsvalgte mannen avviser beskyldningene om voldtekt.

- Jeg stiller meg fullstendig uforstående til anklagene. Jeg ønsker å samarbeide med politiet slik at jeg raskest mulig får denne saken ut av verden, sier den unge voldtekts anklagede mannen til Dagbladet.

Dagbladet har forgjeves forsøkt å få den tidligere Stortingskandidaten til Fremskrittspartiet for en kommentar.

- Mannen har søkt min juridiske bistand. Han nekter et hvert kjennskap til voldtektspåstandene, sier advokat John Christian Elden.

- Min klient ble kontaktet av NRK i dag, og det var første gang han ble kjent med anklagene, sier advokat Elden.

- Har din klient vært i avhør med politiet?

- Nei, jeg har på vegne av ham sendt et brev til Oslo-politiet og bedt om at han umiddelbart blir avhørt, sier advokat Elden.

- Politisak Advokat Hege Salomon, som representerer Fremskrittsparti-kvinnen,om har ikke besvart Dagbladets gjentatte anrop i kveld.

- Vi har håndtert denne saken etter de retningslinjer Fremskrittspartiet har. Vi har også forsøkt etter beste evne å ta vare på kvinnen og de to mennene. Dette er nå en politisak, sier lederen av Fremskrittspartiets Organisasjonsutvalg Per Arne Olsen.

- Er det korrekt at kvinnen som har anmeldt sine to partikamerater for voldtekt har sendt mail til Siv Jensen og fortalt hva hun skal ha vært utsatt for?

- Det som er korrekt er at hun tidlig i august svarte på en masseutsendt mail fra partiet. Denne mailen - hennes svar - var vi ikke kjent med. Først etter at vi be fortalt om hennes mail har vi identifisert hennes svar på en masseutsendt e-post, sier Per Arne Olsen til Dagbladet.

 NEKTER:  Frp-mennene som er anklaget for å ha voldtatt Frp-kvinnen nekter for at de har gjort noe galt. - Min klient har bedt politiet om å bli avhørt, sier John Christian Elden, advokat til en av de anklagede.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NEKTER: Frp-mennene som er anklaget for å ha voldtatt Frp-kvinnen nekter for at de har gjort noe galt. - Min klient har bedt politiet om å bli avhørt, sier John Christian Elden, advokat til en av de anklagede. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer