Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-ere nominerer Donald Trump til Nobels fredspris

- Det som skjer nå, er historisk.

. REUTERS/Jonathan Ernst
. REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas diktator Kim Jong-un møttes i går til et historisk møte i Singapore.

Det har fått stortingsrepresentantene Christian Tybring-Gjedde (Frp) og Per-Willy Amundsen (Frp) til å nominere Donald Trump til Nobels fredspris.

Det melder NRK.

– Det som skjer nå, er historisk. Man er i gang med en prosess som kan sikre verdensfreden i tiden fremover. Det er en skjør prosess, men vi må selvfølgelig gjøre det vi kan for å bidra til at denne prosessen gir gode resultater. Det mener jeg vi kan gjøre med å sende et tydelig signal ved å gi Trump fredsprisen, sier Amundsen til NRK.

Fremskrittspartiets Ulf Leirstein var den eneste av stortingsrepresentantene som sto fram som tilhenger av Donald Trump under den amerikanske valgkampen. Etter gårsdagens møte mellom Trump og Kim tok han til Facebook:

«I dag bør verden være takknemlig for hva president Trump har fått til. Dette er historisk! Blir spennende å se om de «politiske korrekte» og andre statsledere klarer å gi ros til Trump... Make the world great again!»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media