TILBAKE:  Også i VGs maimåling går Siv Jensen og Frp tilbake. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
TILBAKE: Også i VGs maimåling går Siv Jensen og Frp tilbake. Foto: Siv Johanne Seglem /DagbladetVis mer

Frp-fall i ny måling

Fremskrittspartiet faller 1,3 prosentpoeng til en oppslutning på 14,2 prosent på VGs maimåling utført av InFact.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet er den store vinneren på VGs måling. Partiet får en oppslutning på 8,4 prosent, opp fra 7,2 i april.

I målingen får Høyre en oppslutning på 22,4 prosent, noe som er det samme som i aprilmålingen, mens Ap får 34 prosent (+0,6), KrF 5,3 prosent (-0,2), Venstre 3,6 prosent (-0,3), SV 4,6 prosent (-0,3), MDG 3,2 prosent (-0,3), Rødt 2 prosent (+0,1) og andre 2,4 prosent (+0,8). Feilmarginen er beregnet til opp mot 2 prosent i begge retninger.

VGs maimåling ble gjennomført onsdag, samme dag som Frps stortingsgruppe enstemmig vedtok at de ville løfte den omstridte flypassasjeravgift inn i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett.

Parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik, sier det er vanskelig å si hva enkeltsaker som flypassasjeravgiften har betydd i målingene, som har spriket mye den siste uken.

- Ja, disse målingene spriker for tiden, men jeg er aldri glad når tallene går nedover, så vi får bare brette opp ermene og jobbe enda hardere, sier han til avisen.

Frp hadde nemlig klart størst framgang på Dagens Næringslivs maimåling, opp 2,9 prosentpoeng til 17,6 prosent, mens partiet i Dagbladets maimåling hadde en nedgang på 3,2 prosentpoeng til 12,6 prosent.

(NTB)