Frp faller mest i vårmåling: minus 2,9

V og Krf berger regjeringen så vidt.

SURE APRILTALL:  Her Fremskrittspartiets ledelse ved generalsekretær Finn Egil Holm, partileder Siv Jensen, nestleder Ketil Solvik-Olsen og parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
SURE APRILTALL: Her Fremskrittspartiets ledelse ved generalsekretær Finn Egil Holm, partileder Siv Jensen, nestleder Ketil Solvik-Olsen og parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Høyre og Fremskrittspartiet faller markant på Dagens Næringslivs partibarometer for april.

Sammen med støttepartiene beholder imidlertid regjeringspartiene makten så vidt.

Høyre faller 0,8 prosentpoeng til 23,5 prosent på partibarometeret som Sentio Research har laget for avisen.

Frp faller imidlertid klart dypest av alle partiene på Stortinget, med hele 2,9 prosentpoeng til en oppslutning på 14,7 prosent.

- Vi er selvsagt ikke fornøyd med tallet, men tross enkeltmålinger er trenden at vi holder oss relativt bra rundt samme nivå som valgresultatet. Det er på mange måter utrolig positivt med tanke på at vi er det minste regjeringspartiet, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik.

Grønt fall Miljøpartiet De Grønne er det eneste øvrige partiet som faller. Med en nedgang på Med en nedgang på 1,5 prosentpoeng legger partiet seg på magre 2,3 prosent.

Både Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet gjør det godt. Ap går fram 1,2 prosent til 33,4 prosent, og er naturligvis soleklart størst.

Ser man på blokkene har Høyre, Frp, Venstre og Kristelig Folkeparti flertall med 86 mandater dersom denne målingen legges til grunn. Konstellasjonen bestående av Ap, Sp, SV og MDG får bare 82, mens Ap, KrF og Sp får 84.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer