GÅR TILBAKE: I Dagbladets ferske partibarometer går Frp tilbake 1,3 prosentpoeng på partibarometeret fra juni, og ender med en oppslutning på 13 prosent. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
GÅR TILBAKE: I Dagbladets ferske partibarometer går Frp tilbake 1,3 prosentpoeng på partibarometeret fra juni, og ender med en oppslutning på 13 prosent. Foto: Kristin Svorte / DagbladetVis mer

Frp faller på ny meningsmåling

Ap og Høyre fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Ipsos MMIs ferske måling for Dagbladet i august går Frp tilbake 1,3 prosentpoeng i forhold til partibarometeret fra juni, og ender med en oppslutning på 13 prosent.

Fredag kom en sjokkmåling for Frp i Oslo, da partiet hadde gått ned hele 3,5 prosent. På spørsmål om hva folk hadde stemt i kommunevalget, gikk Frp ned 2,3 prosent nasjonalt. Nå går de også ned på spørsmål om hva velgerne vil stemme i stortingsvalg.

- Jeg er opptatt av trendene i målingene, og jeg mener er inne i en positiv trend. Og jeg har en veldig sterk følelse av at vi er i siget. Så får vi vente og se. Det er valgresultatet jeg er opptatt av, sier Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.

Frp tilbake i august August-målingen kommer etter at Frp har ligget relativt høyt på Dagbladets partibarometer sammenliknet med andre målinger. I juni gikk de fram 1,5 prosentpoeng, til 14,3 prosent. I en måling for Aftenposten i forrige uke, gikk Frp fram med 1,8 prosentpoeng, men der har de en oppslutning på 11,1 prosent som fortsatt er under de har i Dagbladets måling.

Sjokkmålingen for Oslo plasserte Frp ned på 5,4 prosent, noe som gjør dem mindre enn SV.

- Blir du bekymret av Oslo-målingen? spør Dagbladet Frp-lederen.

- Nei. Vi har hatt flere andre Oslo-målinger i det siste som har vist en positiv trend oppover. Det er klart jeg gjerne skulle sett at vi løftet oss enda mer i Oslo, for det er viktig. Dette handler om mye mer enn Raymond og Stian, det handler om å få et flertall mot eiendomsskatten som Arbeiderpartiet har planer om å tre nedover ørene på Oslos befolkning, svarer Jensen.

Ap og Høyre fram Augustmålingen viser at både Høyre og AP går noe frem fra juni, med henholdsvis 2,6 og 1,5 prosentpoeng.

I likehet med Frp-nedgangen er imidlertid dette innenfor feilmarginene.

 Det samme gjelder SVs framgang, som gjør sitt beste resultat på Dagbladets partibarometer siden april 2014. I august har de en oppslutning på 4,8 prosent.

Grafikk: Kjell Erik Berg
Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer

- Hovedmønsteret er stabilitet for partiene. Det er egentlig bare tilbakegangen til Senterpartiet på 1.7 prosentpoeng som er signifikant sammenliknet med juni, sier valgforsker Bernt Aardal ved Universitetet i Oslo.

Godt nytt for Ap Likevel er målingen godt nytt for Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre.

Etter å ha stormet fram på meningsmålingene siden han tok over som Ap-leder i 2014, har flere meningsmålinger vist at det har vært en trang start på årets valgkamp.

Forrige uker viste meningsmålinger hos TV2 og Klassekampen hadde Arbeiderpartiet gått tilbake, med henholdsvis 5,2 og 1,8 prosentpoeng.

925 personer er spurt hva de ville stemt dersom det var stortingsvalg på mandag i Dagbladets måling.

Grafikk: Kjell Erik Berg
Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer