OPPSVING: Siv Jensen og Sylvi Listhaug har god grunn til å smile. Partiets oppslutning går opp nesten tre prosent. Foto: NTB scanpix
OPPSVING: Siv Jensen og Sylvi Listhaug har god grunn til å smile. Partiets oppslutning går opp nesten tre prosent. Foto: NTB scanpixVis mer

Frp får et hopp på ny meningsmåling

Frp går fram 2,8 prosentpoeng i en ny meningsmåling tatt opp etter Facebook-bråket rundt justisminister Sylvi Listhaug

Målinga, som er gjort torsdag og fredag denne uken, gir Fremskrittspartiet en oppslutning på 15,9 prosent, opp 2,8 prosentpoeng fra 13,1 i den ordinære marsmålingen til VG.

Feilmarginen er på 3,0 prosent.

- Dette er en midlertidig løypestatus. Men velgerne synes kanskje det er litt overspill fra opposisjonens side. De er kanskje mer opptatt av politikk enn av spill, sier Frp-leder Siv Jensen i en kommentar med klar henvisning til Listhaug-saken.

Ap også fram

Også Arbeiderpartiet går fram i den ferske målinga Respons Analyse har gjort på oppdrag for avisa. De får nå 25,1 prosent oppslutning, opp fra 23,4 tidligere denne måneden.

Høyre går derimot tilbake 1,1 prosentpoeng til 26,9 prosent.

Kristelig Folkeparti faller 1,2 prosentpoeng til 3,2 prosent, under sperregrensa.

Senterpartiet (10,8), Sosialistisk Venstreparti (6,4) og Venstre (4,4) går alle tilbake sammenlignet med den ordinære marsmålingen. Miljøpartiet De Grønne er uendret på 3,1 prosent, mens Rødt går tilbake 0,6 til 2,5 prosent.

Frp-støtte for Listhaug

På spørsmål om hva slags inntrykk velgerne har av Sylvi Listhaug som justisminister, svarer over halvparten at de har et dårlig inntrykk.

22 prosent har et godt inntrykk. Men blant Frp-velgere oppgir hele 76 prosent at de har et godt inntrykk av henne.

(NTB)

MISTILLITSFORSLAG: Rødt har fremmet et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug, men hva skjer egentlig videre nå? Vi forklarer saken på under to minutter. Video: Frida Andersen Vis mer