Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp får nytt tilbud

Siv Jensen har holdt på sitt gjennom hele helga og nekter å gi seg i forhandlingene med Regjeringen. I kveld får hun et nytt tilbud på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det første møtet søndag kveld ikke førte til resultater, bekrefter Høyres finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner, at de tre regjeringspartiene vil komme med et nytt tilbud når partene møtes på nytt.

- Jeg kan ikke si noe nærmere om hva tilbudet vil inneholde, men vi jobber med et tilbud med sikte på å bringe forhandlingene et skritt videre, sa Sanner til NTB mandag formiddag.

Frp håper

- Vi har ikke så store forhåpninger til hva regjeringspartiene vil komme opp med, men kommer de med et reelt tilbud, vil vi selvsagt se på det. Så langt har vi bare trådt vannet, sier Frps finanspolitiske talskvinne, Siv Jensen, til NTB.

Hun innrømmer at hun var dypt skuffet over det regjeringspartiene kom med i det første forhandlingsmøtet søndag kveld.

<- Det var lettere å forhandle med sentrumsregjeringen i 1997. Det som ble lagt fram søndag, tyder på at det ikke er reell forhandlingsvilje fra motpartens siden. Det virket som om de bare ventet at vi skulle slutte oss til regjeringens tilleggsproposisjon. Det er ikke slik forhandlinger foregår, sier Jensen.

Oljepengene

Den viktigste hindringen for å nå fram til et forlik, som «alle» venter partene vil komme fram til, er bruken av oljepengene.

Frp er innstilt på å bruke mer av Oljefondet enn regjeringen ønsker. Regjeringen mener at dette vil føre til inflasjon og renteøkning.

Regjeringspartiene har så langt satt som en absolutt forutsetning at stramheten i budsjettet holdes. Eventuelle påplusninger må derfor dekkes inn ved kutt i andre poster eller økte inntekter.

Ikke 20 milliarder

Siv Jensen avviser at Frp står fast på at det skal brukes nesten 20 milliarder kroner mer av oljepengene.

- Vi har lagt fram vårt alternative budsjett som en helhet der både skattelette, utgiftskutt og oljepenger inngår. Samtidig innser vi at dette ikke er noe reelt utgangspunkt for forhandlinger. Derfor modererte vi oss kraftig når vi gikk inn i forhandlingsrommet. Kravene ligger derfor ikke i størrelsesorden 20 milliarder kroner, understreker hun.

Hun mener likevel at det kan flyttes en god del penger uten at det blir inflasjon og renteøkning.

- Vi er ikke tilfreds med at det bare blir plass til endring av blåresepten. I et budsjett på om lag 650 milliarder kroner, må det være lov å flytte mer enn 200 millioner kroner. Det er på langt nær nok hvis Frp skal sette sitt stempel på budsjettet, sier Siv Jensen til NTB.

(NTB)

GIKK DÅRLIG:</B> Selv om Jan Tore Sanner og Siv Jensen har hatt flere møter i løpet av helgen, har resultatene uteblitt.
Hele Norges coronakart