Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp fikk ikke støtte for bønnerom-forbud

Siv Jensen er skuffet.

Skuffet: Siv Jensen vil ha bønnerom-forbud i offentlige skoler. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Skuffet: Siv Jensen vil ha bønnerom-forbud i offentlige skoler. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Uventet og skuffende. Jeg er overrasket og skuffet over at Høyre og Arbeiderpartiet ikke er villig til å sørge for at skolene blir en arena fri for religiøst press og segregering, sier Frp-leder Siv Jensen.

Fremskrittspartiet ble stående alene om å ville forby bønnerom i offentlige skoler da Stortinget stemte over forslaget fredag.

I Oslo har byrådet sagt nei til bønnerom i skolen. Aps varaordfører Libe Rieber-Mohn har støttet vedtaket.

- Erna Solberg og Jens Stoltenberg dolker sine oslopolitikere i ryggen, sier Carl I. Hagen, Frps gruppeleder i Oslo bystyre.

Da Siv Jensen fremmet forslaget på vegne av Frps stortingsgruppe under trontaledebatten torsdag, fikk hun krass kritikk fra Kristelig Folkeparti.

- Jeg har selv deltatt i religiøs aktivitet på skolen, det kan ha vært en sofagruppe for eksempel. Er det den typen rom Fremskrittspartiet ønsker til livs? Religionsfriheten er viktig, sa KrF-leder Knut Arild Hareide, som spurte Jensen om hun visste at det var Kirken som først startet skole i Norge.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media