- Frp fjerner folk de ikke liker

- Det er blitt en lei tendens i Frp at man ekskluderer folk man ikke liker, sier Oddbjørn Jonstad. I dag får han partiets endelige vedtak om å ekskludere ham fra videre medlemskap i partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jonstad vant et par dagers oppmerksomhet da han midt under valgkampen tok til orde for at Frp-formann Carl I. Hagen burde trekke seg som partileder. Jonstad, som var formann i Oppegård Frp, så ikke bort fra at han selv kunne være en godt egnet lederkandidat.

Dette ble for mye for både fylkespartiet og Hagen sjøl.

Frp-formannen rykket ut og anbefalte folk å stryke Jonstad fra lista ved kommunevalget. Den oppfordringen fulgte velgerne i Oppegård, med det resultat at han bare ble vararepresentant til kommunestyret. Han ble først ekskludert av Frp's sentralstyre. I dag behandler landsstyret Jonstads anke.

Sentrale kilder sier til Dagbladet at anken ikke blir tatt til følge.

Nytt parti

I mellomtida har Jonstad brukt tida godt. Han har etablert et nytt parti, Norsk Folkeparti, med ferdigskrevet partiprogram og ferdigtrykte bankgiroer til eventuelle medlemmer.

- Dersom landsstyret ikke tar til vett og avviser eksklusjonskravet, går jeg i gang med mitt nye parti. Dersom jeg blir tatt inn i varmen igjen, blir det litt vanskeligere med Norsk Folkeparti, men andre får overta den jobben, sier Jonstad.

En rekke saker

Jonstad er ikke den eneste som har fått føle partiets vrede. Først og fremst står oslomannen Henning Holstad i fare for å bli ekskludert. Han oppfordret Oslos velgere til å stryke Oslo Frp's formann, Einar Lonstad, fra kommunevalglistene. Den saken skal behandles i neste sentralstyremøte. Til denne saken har Oddbjørn Jonstad følgende kommentar:

- Dersom Holstad ekskluderes fordi han oppfordret folk til å stryke Lonstad, bør Carl I. Hagen også ekskluderes. Han gikk jo ut og anbefalte folk i Oppegård å stryke meg.