Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-folk mot EU

Bare to av 30 av Fremskrittspartiets stortingskandidater sier ja til EU, viser nye tall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Nei til EU er 21 av stortingskandidatene klare i at de ikke vil inn i EU.

Nei til EU har også foran dette stortingsvalget spurt kandidatene om deres syn på EU, skriver Nationen. 329 personer har blitt spurt, mens 262 har svart. De fleste kandidatene fra Frp har sagt at de sier nei til EU, og partiet er dermed i ferd med å befeste seg som et nei-parti. De to nestlederne i Frp, Siv Jensen og John Alvheim, er blant de som ikke vil ha medlemskap i EU.

Høyre var det klareste ja-partiet i undersøkelsen. Alle kandidatene som valgte å svare, svarte et ja til EU. I KrF, Sp, SV og RV ønsket ingen et medlemskap.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling