Frp forbyr bompenge-ja

Partiets lokalpolitikere får ikke gå inn for bomstasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets lokalpolitikere skal konsekvent stemme nei til forslag om bompenger, slo landsmøtet fast søndag.

Debatten om bompenger var det som skapte høyest temperatur på et landsmøte der det var enighet om det aller meste.

Landsmøtet ønsket å slå fast en gang for alle at lokalpolitikerne skal holde seg til partiets syn, selv om de blir utsatt for press fra andre partier og lokalt næringsliv.

Bakgrunnen for dette er at Oslo Frp har sagt ja til å finansiere Oslopakke 3 med bompenger og at Frp i Os i Hordaland har gått med på at det skal bli bompenger i Os, der Terje Søviknes er en meget profilert ordfører.

Harde ord

Redaksjonskomiteen hadde foreslått at resolusjonsforslaget skulle sendes over til programkomiteen uten realitetsbehandling, men endret standpunkt i løpet av debatten.

Det falt mange harde ord mot egne lokalpolitikere som har gitt etter og stemt imot partiprogrammet.

- Brudd på posten må få konsekvenser for dem som bryter vedtaket. Nå må nok være nok, sa stortingsrepresentant Kenneth Svendsen.

FRP-VEDTAK: 
Landsmøtet ønsket å slå fast en gang for alle at lokalpolitikerne skal holde seg til partiets syn, selv om de blir utsatt for press fra andre partier og lokalt næringsliv. Foto: SCANPIX
FRP-VEDTAK: Landsmøtet ønsket å slå fast en gang for alle at lokalpolitikerne skal holde seg til partiets syn, selv om de blir utsatt for press fra andre partier og lokalt næringsliv. Foto: SCANPIX Vis mer

Jensen gjenvalgt

Til stormende jubel, men med to blanke stemmer, gjenvalgte Fremskrittspartiets landsmøte søndag Siv Jensen til formann for to nye år. Hun ble valgt til formann for første gang for to år siden.

Siv Jensen tørket rørt bort noen tårer etter valget, takket for tilliten og varslet økt innsats for at hun skal klare å lede partiet inn i regjeringskontorene.

Ingen av nestformennene, Per Sandberg og Per Arne Olsen, var på valg.