Frp foreslår eggdonasjon

Fremskrittspartiet kommer til å foreslå å tillate eggdonasjon og assistert befruktning for enslige. Det vil reversere to viktige KrF-seire i regjering - under et døgn etter at Frp gikk ut av regjering.

OMKAMP: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad tok partiet sitt inn i regjering blant annet på grunn av seire i bioteknologi og abort. Nå kan Frp frata ham en av hans største seire. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
OMKAMP: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad tok partiet sitt inn i regjering blant annet på grunn av seire i bioteknologi og abort. Nå kan Frp frata ham en av hans største seire. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kommer til å fremme forslag om å tillate eggonasjon og assistert befruktning for enslige - og det gleder jeg meg til! sier Åshild Bruun-Gundersen (Frp) til Dagbladet.

Bioteknologiloven ligger til behandling i Stortinget og Bruun-Gundersen er saksordfører. Nå kan det imidlertid bli store endringer på forslaget til lov fra regjeringen.

Det har ikke gått et døgn siden Frp gikk ut av regjering og Siv Jensen lovte at Granavolden-plattformen er kastet over ripa. Partiet skal nå styre etter sin primærpolitikk - og da er det også slutt på KrFs «veto» i etiske spørsmål knyttet til bioteknologi.

Fremskrittspartiet gikk til valg i 2017 på å tillate eggdonasjon og assistert befruktning for enslige og det var et stort flertall i Stortinget i 2018 da bioteknologiloven ble behandlet for å åpne opp for en rekke liberaliseringer der Norge står alene i Norden om å ha forbud.

Samlet Frp

Da KrF forhandlet fram Granavolden-plattformen fikk de gjennomslag for å ha fortsatt forbud om eggdonasjon og assistert befruktning for enslige - tross det store flertallet for disse endringene i Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer