Frp foreslår felles ulykkeskommisjon

Fremskrittspartiet foreslår at det skal opprettes en felles ulykkeskommisjon for alle større ulykker innen transportsektoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forslaget viser de tre stortingsrepresentantene Thore A. Nistad, Per Roar Bredvold og Lodve Solholm til Sleipner-ulykken og Åsta-ulykken, og mener en felles ulykkeskommisjon ville ha gjort arbeidet med å finne ulykkesårsakene mer effektivt.

De trekker særlig fram det som er skjedd etter Sleipner-ulykken, og har inntrykk av at etterforskningen bærer preg av å foregå på medienes premisser.

- Det er kommet fram at det ikke finnes noe organ tilsvarende Havarikommisjonen for Sivil Luftfart for sjø, bane og veitransport. Dette har medført at undersøkelser blir utført av personer med liten eller ingen erfaring på området, heter det blant annet i begrunnelsen for forslaget.

Frp mener at en felles undersøkelseskommisjon kan dannes ved å styrke Havarikommisjonen for Sivil Luftfart med nødvendig teknisk og operativ kompetanse fra de andre transportområdene, foruten at det etableres en mindre, men fast administrasjon.

(NTB)