Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp foreslår fortsatt å fjerne handlingsregelen

PRESSEKONFERANSE: Erna Solberg og Siv Jensen holdTr pressekonferanse på Statsministerens kontor torsdag ettermiddag.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Erna Solberg og Siv Jensen holdTr pressekonferanse på Statsministerens kontor torsdag ettermiddag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uken gikk Frp i regjering inn for å stramme inn handlingsregelen, men i forslaget til partiprogram står det fortsatt at regelen bør fjernes.

I stedet bør den erstattes med «et nytt ankerfeste for den økonomiske politikken», heter det i forslaget.

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen vil at finansminister og Frp-leder Siv Jensen gjør det klart om handlingsregelen vil ligge til grunn for Frps økonomiske politikk de neste fire årene, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg synes det er viktig å vite om finansministeren i Norge mener handlingsregelen også bør være basis for den økonomiske politikken i årene fremover, sier Marianne Marthinsen.

Det er ikke mer enn fire år siden dagens finansminister mente handlingsregelen sto i veien for fornuften, og Frp har vært motstandere av regelen helt siden den ble innført.

Jensen hadde ikke anledning til å stille opp på intervju med avisen, men svarer via statssekretær Petter Kvinge Tvedt at Frp og Høyre styrer basert på handlingsregelen.

«Frp behandler sitt program til våren. Vi vil uansett føre en ansvarlig økonomisk politikk.» heter det videre i svaret.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling