VIL PREMIERE: Leder av partiets kunnskaps- og familieutvalg, landbruksminister Sylvi Listhaug i Frp. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VIL PREMIERE: Leder av partiets kunnskaps- og familieutvalg, landbruksminister Sylvi Listhaug i Frp. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Frp foreslår premiering på skolen

- Ikke de ressurssterke elevene som trenger det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet foreslår at elever som klarer videregående på to år, bør premieres.

Leder av partiets kunnskaps- og familieutvalg, landbruksminister Sylvi Listhaug, vil ikke si hvor mye elevene bør få, men tror en bonus eller et stipend ved slutten av året vil gjøre at flere elever fullfører videregående.

Elevorganisasjonen reagerer på forslaget.

- Mange andre tiltak innenfor skolen trenger sårt penger der regjeringen nå gjør kutt. Da tror jeg ikke det er disse ressurssterke elevene som nødvendigvis trenger denne premien, sier organisasjonens leder Kristoffer Hansen til NRK.

Listhaug mener at norsk skole trenger å gi et tilbud til de elevene som sliter, men også til de som har et stort potensial.

- LEGGE TIL RETTE: Sylvi Listhaug mener både elevene som sliter og de som har stort potensial, bør få tilbud. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- LEGGE TIL RETTE: Sylvi Listhaug mener både elevene som sliter og de som har stort potensial, bør få tilbud. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Jeg synes ikke vi som statlige myndigheter skal legge til rette for at det er økonomi istedenfor egen glede over å gi den ekstra innsatsen som skal være motivasjon for å gå et sånt løp, sier statssekretær Birgitte Jordahl (H) i Kunnskapsdepartementet.

Neste uke starter Hersleb videregående skole i Oslo opp hurtigløpet der elevene kan ta studiespesialisering på to år i stedet for tre.

Selv om bare halvparten av elevene fullførte dette løpet i et tilsvarende prøveprosjekt i Bergen mellom 2009 til 2013, roser ifølge NRK både Høyre, Arbeiderpartiet, Venstre, SV og Fremskrittspartiet tilbudet i Oslo.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram