Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp foreslår stans av flyktninger til Norge

- Hvis målet er å hjelpe flest mulig, bør vi ta imot null flyktninger til Norge.

FORSLAG: FRP vil hjelpe flyktningene der de er. Foto: NTB Scanpix
FORSLAG: FRP vil hjelpe flyktningene der de er. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis målet er å hjelpe flest mulig, bør vi ha som målsetting å ta imot null flyktninger til Norge, og heller bruke alle de midlene på nærområdene, sier Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsmann for Frp, til NRK.

I år bruker Norge om lag 20 milliarder kroner på mottak av flyktninger og integrering. Helgheim mener Norge ved å spare disse pengene kan hjelpe opp mot 60 ganger flere flyktninger enn i dag, og dessuten være et eksempel for andre europeiske land.

Ifølge FN er det over 65 millioner mennesker på flukt i verden. Arbeiderpartiets Eirik Sivertsen mener Norge må ta sin del av ansvaret og hjelpe mennesker som er på flukt, også her hjemme. Han er grunnleggende uenig i Frps forslag og mener hensikten er å provosere.

- Jeg synes ikke forslaget er relevant, og det er heller ikke gjennomførbart, sier Sivertsen, som er nestleder i kommunalkomiteen på Stortinget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media