Frp fornekter seg ikke

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straks Manuela Ramin-Osmundsen er utnevnt til ny barne- og likestillingsminister, vurderer Frp mistillit til den nye statsråden. Partiets innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen og partileder Siv Jensen sier UDI-skandalen gjør Ramin-Osmundsen uskikket som minister. Direktoratet innvilget som kjent opphold for 182 irakiske kurdere, i strid med politiske føringer. Granskingsutvalget mente Ramin-Osmundsen må ha kjent til praksisen. Hun nektet, men trakk seg fra stillingen som direktør.

I NRK P2s «Politisk kvarter» i går stilte Amundsen gjentatte ganger spørsmål ved lojaliteten til Ramin-Osmundsen som er født på den franske øya Martinique og inntil nylig har hatt fransk statsborgerskap. Han tok opp tråden fra Carl I. Hagen som i fjor sommer reiste tvil om hun var til å stole på som UDI-direktør fordi hun den gang ikke var norsk statsborger. Nok en gang benytter Frp anledningen til å nøre opp under en antatt motvilje mot innvandrere.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre karakteriserte Hagens uttalelser i fjor som «rasistisk inspirert». Dagbladet skrev at bunnplanken i Hagens argumentasjon var ganske alminnelig rasisme.

Når Frp gjentar sitt utfall mot Ramin-Osmundsen er det liten tvil om partiets egentlige hensikter. Vi tror ikke Frp lykkes denne gangen. Når angrepene blir så ufine, slår folks rettferdighetsfølelse inn. Den nye statsråden må få vise hva hun duger til. Hun skal selvsagt som andre bedømmes på sine resultater, men ikke på sin bakgrunn. Det er både dumt og ondsinnet når Frp reiser tvil om hennes lojalitet til Norge.

I norsk politikk er det tradisjon for at statsråder og regjeringer får en nådetid. Særlig har nyutnevnte politikere uten lang politisk fartstid fått ro i innkjøringsfasen. Men Frp har åpenbart ingen slik raushet å by på.