Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-forslag om visumplikt

Tirsdag vil Fremskrittspartiet fremme forslag i Stortinget om visumplikt for kroatiske statsborgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På vegne av FrP vil jeg overlevere forslag om å innføre visumplikt for alle fra Kroatia, samt foreslå at forslaget blir behandlet samme dag, sier FrP-formann Carl I. Hagen i en pressemelding.

- Asylsøkerne lures

Hagen mener at Stortinget må pålegge visumplikt fordi regjeringen etter hans mening «mangler total handlekraft og viser mangel på fornuft».

- Spesielt ille er det å lure så mange fra dette området til å tro at de kanskje kan få opphold i Norge, enten via kirkeasyl eller asylsøknader som kanskje ikke er ferdigbehandlet på flere år: Regjeringen viser total mangel på en humanitær tankegang når den ikke stopper lureriet med en gang, sier Hagen.

Vurderer visum

- Slik strømmen av asylsøkere nå utvikler seg, kan det forsterke behovet for visumplikt for kroatiske statsborgere, sier lederen for Stortingets justiskomité, Kristin Krohn Devold (H) til NRK Dagsrevyen.

- Vi bør i grunnen har samme visumregler som våre naboland. Når vi nå har hørt at så mange av dem som kommer er reelle økonomiske flyktninger og ikke vanlige flyktninger, er det klart at det med visum blir enda mer aktualisert.

Krohn Devold mener justisministeren bør få litt tid på seg til å vurdere situasjonen, men dersom den utviklingen vi nå opplever fortsetter, kan det bli nødvendig å ta visumspørsmålet opp med statsråden gjennom justiskomiteen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!