Frp fosser fram

I går vant Frp årets skolevalg. Samme dag ble Frp landets største parti i en ny meningsmåling. Valgforsker Tor Bjørklund tror Frp går mot tidenes beste lokalvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frp's fossende framgang representerer et taktskifte i årets valgkamp. Siden valgkampen startet har partiet gått opp og ned på målingene.

Etter Rally-Martin Schanches slag mot en Ap-politiker, svarte bare 15,4 prosent at de ville stemme på Frp hvis det var kommunevalg i morgen.

Gårsdagens meningsmåling og skolevalget gir partiet et voldsomt løft.

For ungdom trykker Frp til sitt bryst. Partiet er skolevalgets soleklare vinner med en oppslutning på 26 prosent.

Det er en framgang på 11,9 prosentpoeng i forhold til skolevalget foran stortingsvalget i 2001. I 11 av landets fylker er partiet størst i skolevalget.

- Strålende

I særdeles løftet stemning landet Carl I. Hagen i Oslo like før 20-tida i går kveld, helikopterbåren (ikke Martin Schanches) fra en paneldebatt på Lillehammer til direktesending i NRK.

- Vi har aldri vunnet skolevalget før, så dette var en strålende påskjønnelse for våre mange tusen valgarbeidere i innspurten av valgkampen, sier Hagen.

En meningsmåling NRK offentliggjorde i går kveld, der Frp gjør et byks oppover på 6,7 prosent, la ingen demper på Frp-lederens humør. I målingen havner Frp på 22,1 prosent og er med det landets største parti:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer