Frp fram på TV 2-måling

Fremskrittspartiet går fram med 3 prosentpoeng til 12,5 prosent på en måling TNS Gallup har utført for TV 2.

 SIV I MEDVIND.  Frp og Siv Jensen kan notere seg en liten framgang på TV2s seneste måling.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SIV I MEDVIND. Frp og Siv Jensen kan notere seg en liten framgang på TV2s seneste måling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen er gjort etter at regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt fram, og samtidig med at antall asylankomster til landet har økt. Oppslutningen er den høyeste partiet har hatt siden oktober i fjor, ifølge TV-kanalen.

- Det er veldig hyggelig at Frp går kraftig fram, det tyder på at det er stadig flere velgere som ser at vi får gjennomslag for våre løfter både i statsbudsjettet og innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken, sier Frps leder Siv Jensen til TV 2.

Arbeiderpartiet har en stabil oppslutning på 37,9 prosent, ifølge målingen. Høyre går fram til 23,7 prosent (+0,2) og Senterpartiet til 6,3 (+0,5).

Venstre havner under sperregrensen for første gang siden stortingsvalget i 2013. Partiet får 3,7 prosents oppslutning, en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng fra forrige måling, Også Kristelig Folkeparti går tilbake, til 5,3 prosent (-0,6).

Både SV og Miljøpartiet De Grønne er under sperregrensen på målingen, med en oppslutning på henholdsvis 3,8 prosent (-1,2) og 3,4 prosent (-0,6).

Rødt får en oppslutning på 2,1 prosent, noe som er det samme som forrige måned.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 170494206


Varnish cache server