Ap frir til Frp for abortendring - møtes med kald skulder

Frp freder abortloven

Allerede dagen etter Frexit, ber Ap om at Frp blir med på å endre tilbake innstrammingen i abortloven fra i fjor. Frp sier nei.

FREMMER FORSLAG: Ap vil få Frp med på å endre abortregelverket tilbake, men Frp er tvilende til å støtte et sånt forslag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FREMMER FORSLAG: Ap vil få Frp med på å endre abortregelverket tilbake, men Frp er tvilende til å støtte et sånt forslag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ap har varslet at de vil forsøke å oppheve regjeringens politikk på flere områder etter Frexit. Nå vil de få med seg Frp på å påføre de tidligere regjeringskameratene et sviende nederlag.

I fjor fikk regjeringen gjennom innstramming i reglene for såkalt tvillingabort.

Nå frir Ap til Frp for å reversere regelendringen, som ansees som en stor politisk seier for KrF, som den første innstrammingen i abortloven på 40 år.

- For Ap er abortloven en forpliktelse overfor norske kvinner, så vi vil selvsagt søke enhver anledning for å endre på den historiske innskrenkinga Solberg-regjeringa sto for i 2019. Da vil Frp få rikelig anledning til å ivareta sine velgere og sitt partiprogram, sier stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol (Ap) til Dagbladet.

- Du er trygg på at det er flertall så lenge Frp stemmer for sin primærpolitikk?

- Det bør det være, sier Kjerkol.

Det var protester blant norske kvinner i fjor, da regjeringen sørget for at selvbestemmelsen faller bort i saker med såkalt tvillingabort, altså fosterreduksjon i flerlingesvangerskap.

Kvinneprotest

Denne typen saker må nå behandles i abortnemnd, mens det tidligere ble omfattet av regelverket for selvbestemt abort, som gjelder fram til tolvte svangerskapsuke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer