Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-frieri blir avvist

Siv Jensen mener Høyre og Frp står nærmere hverandre enn noen gang. Høyres Jan Tore Sanner avviser tilnærmingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et par uker siden la Jan Tore Sanner fram sitt forslag til nytt stortingsprogram for Høyre.

I går la Siv Jensen fram programforslaget til Frp. -  Dette er en videreføring av Frp\'s politikk, men dersom det skulle bli aktuelt med regjeringsforhandlinger på ikke-sosialistisk side, har vi en felles plattform med Høyre på viktige områder, sier Jensen.

-  Høyre og Frp går i samme retning, men det er forskjeller når det gjelder proporsjonering og dimensjonering.

-  Dette programutkastet er ikke noen tilnærming til Høyre, sier Sanner til Dagbladet.

Han slår derimot fast at det er store og økende forskjeller mellom partiene: Innenfor kriminalpolitikken går de i ekstrem retning. De vil blant annet ha væpning av politiet, noe politiet selv ikke ønsker.  Høyre er opptatt av å gi makt og ansvar til lokalsamfunnet, mens Frp flytter makt oppover til staten. Frp går inn for en statliggjøring som undergraver lokalsamfunnet. Høyre vil føre en økonomisk ansvarlig politikk. Frp\'s program vil sette økonomien over styr, med renteoppgang for næringslivet og familiene.

-  Forskjellene mellom oss og Høyre er ikke større enn de er mellom Høyre og KrF, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Hun mener Høyre og Frp bør fokusere på det de er enige om, ikke bare på det som skiller.Forklaringen på Høyres avvisning er enkel.

Partiet vil på død og liv ikke snakke om et samarbeid så lenge de sitter i regjering med Krf og Venstre.

 KALD SKULDER: Jan Tore Sanner (H) svarer med en kald skulder når Frp\'s Siv Jensen snakker varmt om et samarbeid. Foto: Hans Arne Vedlog
KALD SKULDER: Jan Tore Sanner (H) svarer med en kald skulder når Frp\'s Siv Jensen snakker varmt om et samarbeid. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer