- Frp gir flere innvandrere

Økonomer advarer nå mot FrPs økonomiske politikk. Hagens lovnader vil tvinge fram inflasjon og ustabilitet. Alternativet er økt innvandring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I likhet med Spania på Colubus' tid, har Norge ufortjent fått tilgang til for mange penger. Vi vet hva som skjedde med Spania, sier BI-professor Arne Jon Isachsen til Dagsavisen.

Han mener det ikke er plass i norsk realøkonomi til de generøse løftene til Carl I. Hagen.

- Vi har ikke nok arbeidskraft, og da blir konsekvensen høyere inflasjon, sier han, og peker på økt innvandring som en mulighet til å løse dette problemet. Effektivisering av offentlig sektor ser han på som lite realistisk i et land som renner over av penger.

- Vi er i ferd med å stivne i vårt eget fett.

Advarer mot Frp

Det verdensomspennende analysebyrået Dun & Bradstreet advarer nå internasjonale investorer mot økonomsik rot og politisk usikkerhet i Norge om Frp får mer innflytelse.

- Hagens økonomi vil føre til ustabil rente og større arbeidsledighet, mener byråets sjeføkonom Sarah Carlson.

Overbegeistret for oljefondet

Det er særlig Hagens ønske om å pøse ut oljemilliarder som bekymrer Dun & Bradstreet. Analysebyrået er fra seg av begeistring over det nroske oljefondet.

- Norge har så langt opptrådt imponerende langsiktig ved å opprette oljefondet. Det er den mest ansvarlige holdning noe vestlig land kan vise til i betraktning at vi står foran en eldrebølge, mener sjeføkonom Carlson.

- For dumt

Frp-leder Carl I. Hagen er ikke spesielt imponert over Bradstreets analyse.

- Bare vås. De har ikke sett vårt alternative budsjett, og kan dermed ikke uttale seg, sier han til Dagsavisen.

bjorn.k.bore@dagbladet.no