Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SYLVI LISTHAUGS AVGANG:

- Frp gjør seg selv til offer, jeg trekker på skuldrene av det

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre mener Sylvi Listhaug ikke forsto hva hun satte i gang.

MØTTE PRESSEN: Ap-leder Jonas Gahr Støre møtte pressen etter at Sylvi Listhaug annonserte sin avgang som justisminister. Han sier det er en seier for ytringsfriheten. Video: Emilie Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Støre kritiserer det han kaller dobbeltkommunikasjon fra Listhaug.

- Hun sier en ting innenfor regjeringen og en annen ting på ute. Sosiale medier har en enorm gjennomslagskraft. Jeg har sett på nært hold hvordan mange mennesker er blitt veldig sårbare av dette.

- De er blitt redde og utsatt for opplevelser de ikke burde, og i alle fall ikke utløst av en justisminister som også bør være der for sårbare grupper, sier Jonas Gahr Støre.

Spekulativt og farlig

- VI TRENGER VOKSNE FOLK I POLITIKKEN: Sylvi Listhaug har gått som justisminister, og her er folkets avskjed. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Ap-lederen poengterer at fellesnevneren er å ta ansvar.

- Det som skjedde forrige helg var at man ikke tok ansvar for uttalelser jeg tror alle ser var grovt usanne, spekulative og farlige. Det er dette saken handler om.

Støre avviser påstander om at han forsøker å kneble sine meningsmotstandere ved å koble dem til Anders Behring Breivik.

- Det er en helt absurd og feilaktig påstand som mangler enhver dekning i sannheten. Det har jeg aldri gjort. Det jeg har sagt er at det å fremstille koblingen mellom Arbeiderpartiet og terror, når vi har opplevd terror, det er farlig.

- Det bør man tenke grundig gjennom. Det er koblingen mellom holdninger og handlinger vi alle skal være oppmerksom på. Men Fremskrittspartiet gjør seg nå selv til et offer, det har vi sett tidligere. Jeg trekker på skuldrene av det.

Ikke en nyhet

Sylvi Listhaug hevdet under pressekonferansen sin i morges at Jonas Gahr Støre var uegnet som statsminister.

- Det er ikke en nyhet fra henne, tror jeg. At hun skulle mene at jeg var aktuell som statsminister har jeg aldri regnet med. Det lar jeg glatt passere, sier Jonas Gahr Støre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!