Frp-grasrota gir KrF og media skylda for velgerflukten

- Mangel på innsikt, mener valgforsker Frank Aarebrot.

GODE SKUSSMÅL: 500 tillitsvalgte i Frp er stort sett positive til partiets innflytelse i regjeringen og mener at partiledelsen ikke kan lastes for synkende velgeroppslutning.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GODE SKUSSMÅL: 500 tillitsvalgte i Frp er stort sett positive til partiets innflytelse i regjeringen og mener at partiledelsen ikke kan lastes for synkende velgeroppslutning. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meningsmålingene tyder på at Frp har mistet nærmere en tredjedel av velgeroppslutningen i løpet av de 16 månedene etter valget høsten 2013.

Tillitsvalgte i Frp mener at tilbakegangen skyldes at KrF og Venstre har fått for stor innflytelse - og at media tegner et uriktig bilde.

Det viser en rundspørring Dagbladet har gjennomført de siste dagene, besvart av rundt 500 Frp-medlemmer, de aller fleste av dem med verv i partiet. 

- Ikke surmuling 68 prosent mener at mediedekningen av Frp's politiske gjennomslag er feilaktig. Over halvparten av de spurte mener svaret ligger i at KrF og Venstre har fått for mye å si.

- Det stemmer overens med mine vurderinger når jeg prøver å analysere hva vi skal gjøre framover, sier Per Sandberg, nestleder i Frp.

- Når våre egne tillitsvalgte peker på at media skjevframstiller, så er det ikke surmuling, men en realitet, sier Sandberg.

Støttepartiene irriterer Frp-nestlederen mener KrF og Venstre har fått betydelig gjennomslag for sin politikk som støttepartier for regjeringen.

- Derfor reagerer våre tillitsvalgte når kravene fra KrF og Venstre bare blir større og større. Dermed utvikles irritasjon over at de to partiene likevel ikke er fornøyde, sier Sandberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.