MANGE SPØRSMÅL: Ketil Solvik-Olsen og Frp har mange spørsmål til regjeringens statsbudsjett.

Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / Dagbladet
MANGE SPØRSMÅL: Ketil Solvik-Olsen og Frp har mange spørsmål til regjeringens statsbudsjett. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / DagbladetVis mer

Frp har 870 spørsmål om statsbudsjettet

- Det er rom for å stille spørsmål om det meste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet har stilt 870 spørsmål til Finansdepartementet om statsbudsjettet 2013. Tilgang på informasjon er viktig, forklarer partiets finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.

Det er rom for å stille spørsmål om det meste, noe partiet også gjør, forklarer han overfor Dagens Næringsliv.

Han avviser at det høye antallet spørsmål er uttrykk for en aksjon overfor regjeringen eller Finansdepartementet.

- Vi stiller ikke spørsmål bare for å stille spørsmål. Skal Stortinget fungere er vi avhengige av tilgang på informasjon. Hvis regjeringen var ryddigere når den legger fram saker, hadde den spart oss for mange spørsmål, sier Solvik-Olsen til avisen.

De 870 spørsmålene er vesentlig flere i år enn i fjor. Da stilte Frp 604 spørsmål.

Høyre har i år stilt 593 spørsmål om statsbudsjettet, en liten økning fra 561 i fjor. Kristelig Folkeparti og Venstre har stilt rundt 230 spørsmål til årets budsjettbehandling.

Etter det Dagens Næringsliv kjenner til, har de mange spørsmålene fra Frp skapt irritasjon i Finansdepartementet. Men ingen i departementets politiske ledelse ønsker overfor avisen å kommentere saken.

Det gjør derimot assisterende direktør Brit Brenno i Stortingets administrasjon. Hun forteller at det ikke finnes regler som gir restriksjoner på hva representantene kan spørre om i forbindelse med budsjettbehandlingen. Departementet har heller ingen plikt til å svare på spørsmål i forbindelse med budsjettbehandlingen, legger hun til.

(NTB)