Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp har høyest andel trygdede velgere

Selv om partiet er mest kritisk til dagens trygdesystem av alle.

DE TRYGDEDES PARTI: Frp's leder Siv Jensen og nestleder Per Sandberg tiltrekker seg mange trygdede. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX
DE TRYGDEDES PARTI: Frp's leder Siv Jensen og nestleder Per Sandberg tiltrekker seg mange trygdede. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en undersøkelse Sentio har gjort for Dagens Næringsliv. I forbindelse med instituttets månedlige meningsmåling ble det stilt et tilleggsspørsmål: Hva er din hovedinntektskilde? 10 prosent av de spurte i meningsmålingen svarte trygd. Men blant Frp's velgere svarte 13,5 prosent trygd. Blant Ap-velgerne var trygdeandelen 7 prosent.

Færrest trygdede finner vi i Venstre og Kristelig Folkeparti med henholdsvis 3,3 og 4,7 prosent. I akademikerpartiet SV er andelen nesten like høy som i Frp med 12,3 prosent. Blant Senterpartiets velgere svarer 12,9 prosent at hovedinntektskilden er trygd. Høyre ligger også noe høyere enn Ap med en andel på 7,9 prosent.

Frp-leder Siv Jensen ser ikke et paradoks i den høye andelen trygdede blant Frp-sympatisørene.

- Også mennesker som går på trygd, er fullverdige velgere. Den høye andelen skyldes at Frp er tydelige på å beskytte trygderettigheter samtidig som vi vil rydde opp i misbruk. Derfor har vi vært kritiske til en del av innstrammingene som har vært foreslått. Vi vil ikke kutte i de reelle ytelsene, sier Jensen til Dagens Næringsliv.

(NTB)