Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp har innkalt til krisemøte mandag morgen

Fremskrittspartiet har innkalt Sylvi Listhaug og de andre statsrådene i partiet til et krisemøte mandag morgen med Frps stortingsgruppe, melder Aftenposten.

PÅ DET FJERDE SKAL DET SKJE: Sylvi Listhaug gikk opp på talerstolen fire ganger for å unnskylde seg for Facebook-innlegget sitt under debatten på Stortinget. Video: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Sylvi Listhaug har allerede avlyst det planlagte besøket til Svalbard søndag og mandag.

Bakgrunnen er mistillitsforslaget mot statsråden, som behandles i Stortinget førstkommende tirsdag.

Frp har framskyndet sitt gruppemøte fra onsdag til mandag på grunn av Listhaug-saken. Kommunikasjonsrådgiver André Larssen avviser overfor Dagbladet at det er et krisemøte.

Klokka 12 samme dag - mandag - møtes også KrFs landsstyre. Her skal de bestemme om de slutter seg til mistillitsforslaget fra resten av opposisjonen.

Erna Solberg har sagt at hun har tillit til Listhaug. Det har derimot ikke Ap, Sp, SV og MDG.

De vil stemme for mistilitsforslaget som Rødt har fremmet.

- Vi freder ikke Sylvi Listhaug som justisminister. Vi er forberedt på å stemme for mistillitsforslaget på tirsdag, men Erna Solberg har nå en mulighet til å unngå en slik runde i Stortinget, sier Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Sp-lederen sier de overlater ansvaret til Erna Solberg, og sier han håper det ikke blir en mistillitsvotering i Stortinget: Vedum vil at Erna skal fjerne Listhaug før tirsdagens votering.

- Men kommer mistillitsforslaget til behandling, så vil vi stemme for det. Jeg håper Erna Solberg nå viser lederskap, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!