Frp har mistet hver fjerde listekandidat siden 2011

- Færre som har hatt ønske om å stå på liste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet stiller 24 prosent færre listekandidater til årets kommunevalg enn i 2011.

Tallene NRK har hentet inn viser at også de andre store partiene har en viss nedgang i antall listekandidater, men ingen av dem mister så mange som Fremskrittspartiet.

- Det er nok et resultat av at vi stiller liste i litt færre kommuner enn i 2011. Så er det alltid slik at noen gir seg med lokalpolitikk, mens nye kommer til i løpet av fireårsperioden. Men fram mot dette kommunevalget er det nok færre som har hatt ønske om å stå på liste, sier Os-ordfører Terje Søviknes, som leder Frps kommunalpolitiske utvalg til NRK.

Han utelukker ikke at regjeringsslitasje og misnøye med kompresser partiet har inngått etter å ha kommet i regjering kan ha forsterket kandidatflukten.

- Det er klart at å komme i posisjon kan innebære at man må forhandle og gå på akkord med sine egne og ikke minst partiets primærstandpunkter. Det kan være krevende i en del situasjoner, men det blir drøftet gjennom og det blir orientert om, avslutter Søviknes.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer