Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sylvi Listhaug trekker seg:

Frp-Hoksrud: Overrasket og skuffet over opposisjonens oppførsel

Bård Hoksrud synes Sylvi Listhaug har gjort en kjempejobb.

GÅR AV: Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister. Video: NTB Scanpix. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sylvi Listhaug trakk seg som Justis- beredskaps og innvandringsminister på Facebook i dag. Hun sier gikk frivillig. Statsminister Erna Solberg sier Listhaug kunngjorde sin avgang til henne i går kveld.

STØTTER LISTHAUG: Bård Hoksrud. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STØTTER LISTHAUG: Bård Hoksrud. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Siste uka har man sett utrolig mye ondskap i Norge. Men vi har også sett mye godhet. Jeg opplever en utrolig støtte i en krevende tid, sa Listhaug på en pressekonferanse i dag tidlig.

Hun sa det har vært en surrealistisk uke.

GÅR AV: Sylvi Listhaug går av og stortingsrepresentant for MDG, Per Espen Stoknes, synes det nå blir spennende å se hvem som tar over. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Det har vært en ren heksejakt, der målet har vært å kneble ytringsfriheten. Ytringsfriheten er for meg en utrolig viktig verdi, som vi skal gjøre alt for å hegne om, sa hun og fortsatte:

- Jeg vil gjøre det som er riktig for Frp, for landet og for meg. Jeg vil gjøre det som er riktig for ytringsfriheten i Norge. Derfor går jeg av. Jeg skal love en ting, jeg kommer ikke til å gå stille i dørene på Stortinget.

En av Listhaugs støttespillere, parti-kollega Bård Hoksrud, synes den avgåtte justisministeren har gjort en «kjempejobb».

- Jeg er veldig lei meg over at Sylvi velger å gå av. Jeg er både overrasket og skuffet over hvordan opposisjonen har oppført seg. Jeg ser fram til å jobbe med Sylvi i Stortinget, for å få gjennomført mest mulig av Frp sin poltiikk, sier Hoksrud til Dagbladet.

Partileder Siv Jensen kommenterte tidligere i dag at hun hadde håpet Listhaug skulle fortsette.

- Jeg kan garantere at Sylvi Listhaugs politiske karriere langt fra er over. Den har bare så vidt startet. Arbeiderpartiet og KrF har ikke klart å fjerne Sylvi Listhaug, dere har gitt henne den beste starten på hennes videre karriere, sa Jensen.

Dagbladet kommer med mer.​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!