Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-Hoksrud vil ha høyere fartsgrenser for å spare liv

Uttalelsene vekker sterke reaksjoner i Arbeiderpartiet.

OPPTATT AV SAMFERDSEL: Bård Hoksrud er her fotografert i forbindelse med et sykkelarrangement i 2010. 
FOTO: Per Flåthe / Dagbladet
OPPTATT AV SAMFERDSEL: Bård Hoksrud er her fotografert i forbindelse med et sykkelarrangement i 2010. FOTO: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fartsgrensene bør opp, sier Bård Hoksrud (Frp) til NTB. Han mener dette vil gi nordmenn økt respekt for fart på norske veier. Hoksrud viser til Danmark og andre europeiske land, der fartsgrensen er satt opp, og ulykkestallene har gått ned. - I Norge er store deler av veinettet bygget for å kunne tåle en langt høyere fartsgrense enn den vi har i dag. Det er når folk føler det ikke er samsvar mellom fartsgrensen og veiestandard at det i mange tilfeller oppstår farlige situasjoner. Derfor tror jeg folk vil kjøre mer aktsomt med høyere fartsgrense, og at vi vil få færre ulykker, sier han. Arbeiderpartiets transportpolitiske talsmann, Gorm Kjernli, mener det er en dårlig idé å sette opp fartsgrensene for å redde liv, melder NRK. - Dette viser at Frp ikke tar trafikksikkerhet på alvor. Vi vet at det er en klar sammenheng mellom høy fart og dødelig utfall i trafikkulykker. Hvis vi vil ha ned dødstallene på norske veier må vi heller sørge for at veiene blir sikrere, sier han.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media