Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Frp holder klimaseminar med seg selv

Temperaturen økte med minst to grader da SV og Frp kranglet om klima i Stortinget i dag.

DÅRLIG KLIMA MELLOM SV OG FRP: - Jeg er sterk tilhenger av å diskutere klimaendringer og klimaforskning, men det er ikke lett å få grep om hva Frp egentlig mener. Partiet holder seminar med seg selv, sa miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) da han ble utfordret på temaet av Frp's Per-Willy Amundsen i Stortingets spørretime onsdag. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
DÅRLIG KLIMA MELLOM SV OG FRP: - Jeg er sterk tilhenger av å diskutere klimaendringer og klimaforskning, men det er ikke lett å få grep om hva Frp egentlig mener. Partiet holder seminar med seg selv, sa miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) da han ble utfordret på temaet av Frp's Per-Willy Amundsen i Stortingets spørretime onsdag. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet mener SV forholder seg til internasjonal klimaforskning på en uvitenskapelig måte og fastslår at det er rom for debatt om effekten av menneskeskapte klimaendringer.

- Jeg er sterk tilhenger av å diskutere klimaendringer og klimaforskning, men det er ikke lett å få grep om hva Frp egentlig mener. Partiet holder seminar med seg selv, sa miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) da han ble utfordret på temaet av Frp's Per-Willy Amundsen i Stortingets spørretime onsdag.

Amundsen ville vite hvordan Solhjell forholder seg til en fersk Sintef-rapport som blant annet påpeker viktigheten av en udogmatisk og kritisk debatt om menneskeskapte klimaendringer.

- Det er ikke vår oppgave å konkludere vitenskapen, men vi må legge vitenskapelige konklusjoner som har bred faglig støtte til grunn for vår politikk, sa Solhjell.

Han lot det ikke gå upåaktet hen at Amundsen under ordskiftet henfalt til begrepet «såkalte menneskeskapte klimaendringer».

Frp's Ketil Solvik-Olsen svarte med å anklage SV for å være uvitenskapelige og viste til at partiet etter hans mening ikke innrømmer at det er tvil om effekten av menneskeskapte klimaendringer.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling