Frp i rasismekrangel

Frp raser over påstander om kontakt med nynazister og pengestøtte fra apartheidregimet i Sør-Afrika. Nå vil de fjerne statsstøtten til Antirasistisk senter.

UT MED ANTIRASISTENE: Frp liker dårlig måten Antirasistisk senter beskriver partihistorien deres på. Nå vil de kutte statsstøtten. Foto: Jacques Hvistendahl.
UT MED ANTIRASISTENE: Frp liker dårlig måten Antirasistisk senter beskriver partihistorien deres på. Nå vil de kutte statsstøtten. Foto: Jacques Hvistendahl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kari Helene Partapuoli i Antirasistisk Senter skulle fortelle Stortingets kommunalkomité om sitt arbeid og argumentere for mer penger - men havnet i rasismekrig. Mens Partapuoli holdt sitt innlegg, hisset Frp-erne Morten Ørsal Johansen og Gjermund Hagesæter seg opp over en rapport om høyreekstremisme som Partapuoli hadde delt ut på forhånd.

- Injurierende Der skriver senteret at Frp-grunnlegger Anders Lange pleiet kontakt med apartheidregimet i Sør-Afrika og mottok valgkampstøtte derfra. Johansen grep mikrofonen og hevdet at Frp har motbevist påstandene flere ganger. Partapouli ga seg ikke, og la til at Frp også har hatt kontakt med nynazister. Da kokte det over for Frp-erne.

- Jeg vil gjerne ha dokumentert hvor du har de påstandene fra! Det går ikke an å stille opp her og komme med den typen injurierende påstander, ropte Hagesæter.

Se videoen her (spol til 47:00 ut i videoen.)

Nå vil Frp ta statsstøtten fra senteret.

- De skal jobbe mot rasisme, men når de trykker ut av seg sånne påstander, har de ingenting i debatten å gjøre. De fortjener ikke statsstøtte, sier Johansen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer