Frp-intrigene fortsetter

Det ligger an til flere intriger og mer sjikane på Fremskrittspartiets årsmøter i helgen. Jan Simonsens må kjempe hardt for å sikre stortingsplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga holdes fylkesårsmøte i Hordland, Hedmark og Rogaland. Ingen av disse kommer til å gå rolig for seg.

Simonsen ferdig?

I Rogaland vil Frp-veteranen Jan Simonsen kjempe om videre liv på Stortinget. Det kan holde hardt. Gruppeleder Ola Ingvaldstad fra Hjelmeland i Ryfylke stiller som motkandidat, og etter det Dagbladet.no erfarer, er det helt åpent hvem som vinner nominasjonsprosessen.

 • Jan Simonsen har gått sterkt ut i mediene og fortalt om ryktespredning og skittkasting. Simonsen hevder partifeller har startet en kampanje for å kaste ham fra Stortinget. Simonsen er foreslått av de største lokallagene, men Frp-delegatene er ikke bundet av vedtakene.

  Flere av representantene i Rogaland er irritert over at Simonsen har vært så mye i medienes søkelys i det siste. Spesielt ergrer folk seg over hans opptreden i Synnøve Svabøs tv-program forrige lørdag. Her stilte Simonsen opp sammen med de utstøtte Danielsen-brødrene.

  - Han er blitt en medieklovn, buldrer mange.

 • Utfordrer Ola Ingvaldstad jobber som kemner i Ryfylke. Han er også en ekte Frp-veteran, og har vært med i partiet siden starten på 70-tallet.

  Fylkesformann i Rogaland, Solveig Horne Kolnes, vil ikke kommentere hvem hun vil støtte. Partiformann Carl I. Hagen ønsker ikke Jan Simonsen på Stortinget i neste periode.

  Hedmark-intriger


  Også Hedmark Frp preges av intriger og sjikaner. Foran helgas årsmøte hersker det ifølge Østlendingen oslotilstander i partiet. I månedsvis har man opplevd en personkamp sentrale aktører beskriver som «mildt sagt utrivelig» og helt «lammende» for den politiske aktiviteten.

  - I perioder har våre møter har hatt mer preg av å være et konfliktråd enn et politisk verksted, sier politisk nestformann Johnny Hult til avisa.

  Den interne striden er forsøkt glattet over, men oppgjøret vil komme med full styrke når årsmøtet starter lørdag. Dagens fylkesformann, Fred-Inge Olsen, vil gjerne fortsette, men har ikke tillit i valgkomiteen. I stedet har komiteen innstilt Johnny Hult fra Elverum som ny formann. Men komiteen er splittet. To av fem i valgkomiteen vil ha Jan Erik Gaup fra Våler.

  Dermed ligger det an til et særdeles livlig fylkesårsmøte i Elverum i morgen.

  Kupp-planer i Bergen


  Fylkesleder i Hordaland Frp, Sigrun Sangolt Natås, ble forrige måned utpekt som en av kuppmakerne. Nå fins det planer om å kaste henne under helgens årsmøte.

  - Folk er rimelig sjokkert over at noen ringer rundt til partimedlemmer for å samle oppslutning om et slikt opplegg, sier Sangolt Natås. Hun mener aksjonen drives av Frp-ere i Os, hjemkommunen tl Frp-nestleder Terje Søviknes.

  Ifølge Bergensavisen er både sittende nestleder Gunnar Bakke fra Bergen og Jan Koløy fra Kvinnherad lansert som Sangholt Natås' motkandidater.

  En del av partiledelsens tilhengere i Hordaland ser på helgens møte som en anledning til å ta et oppgjør med «opprørerne». Carl I. Hagen skal sjøl delta på fylkesårsmøtet i Hordaland som utsending fra sentralstyret.

  Stortingsrepresentantene Vidar Kleppe og John I. Alvheim holder pressekonferanse om partiformann Carl I. Hagens lederstil klokka 12.00 i dag. Dagbladet.no dekker pressekonferansen.

  Danielsen utfordrer Hagen