Frp inviterer til internasjonal pressekonferanse

Tirsdag for å ta til motmæle mot den måten partiet er blitt omtalt på.

Frp-leder Siv Jensen og hennes partifeller mener de er blitt framstilt på en «urimelig» måte i internasjonale medier. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen og hennes partifeller mener de er blitt framstilt på en «urimelig» måte i internasjonale medier. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pressekonferansen skal holdes tirsdag klokka 12 i Fremskrittspartiets hovedkvarter i Karl Johans gate. Både nestleder Ketil Solvik-Olsen og FpU-leder Himanshu Gulati vil være til stede.

Bakgrunnen er den «urimelige» koblingen flere utenlandske medier har gjort mellom Frp og terrordømte Anders Behring Breivik.

«Han var en gang et medlem, men trakk seg ut fordi han ikke fikk noen støtte for sine synspunkter i partiet», skriver Frp i en pressemelding.

Misliker merkelapper I pressemeldingen fastslår Frp samtidig at det er «urimelig og ukorrekt» å bruke betegnelser som «ytre høyre», «høyrepopulistisk og «xenofobisk» om partiet.

«Vi er et pragmatisk, klassisk liberalt/liberalkonservativt parti som fremmer lavere skatter, fritt valg i helse og utdanning og et nytt anker i den økonomiske politikken, og som er sterkt for globalisering og internasjonalt samarbeid. Hjørnesteiner i vår utenrikspolitikk er forsvar for menneskerettigheter, demokrati og frihandel», forteller Frp om seg selv.

Frp fastslår videre at det er stor forskjell på å være for en streng innvandringspolitikk og på å være innvandringsfiendtlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer