Frp-Jensen: - Jeg er rystet!

Ap-politiker kuppet et nominasjonsmøte i Bergen Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen vil ga videre med saken om at en Ap-politiker i 2006 kuppet et nominasjonsmøte i Bergen Frp.

Jensen sier at hun er rystet over det som er blitt kjent.

- Dette er først og fremst et alvorlig angrep på demokratiet. Frps velgere er bevisst ført bak lyset av uærlige personer med skjulte motiver. Taperne i dette angrepet er Frps velgere og bystyret i Bergen, sier Jensen i en pressemelding.
Fikk 14. plass
Det var fagforeningsmedlemmer som kuppet og fikk sin egen kandidat, Arbeiderpartipolitikeren Jarle Veivåg, valgt inn i bystyret i Bergen.

Veivåg klarte å kare seg til en 14. plass på listen til Bergen Frp, takket være en rekke personlige stemmer, såkalte slengere. Plasseringen gjorde ham til første vara for bystyret etter valget i fjor. Han rykket opp til en fast plass i bystyret i Bergen da Frp gikk inn i byrådet, skriver Bergens Tidende.

Fagforeningskameraten Trond Hjelmeland bekrefter historien, og sier at ideen om å prøve å få en person inn i Frp oppsto da fagforeningsvennene på en julefest i 2005 diskuterte hvordan grupper som Levende Ord og næringslivsinteresser kontrollerte andre partier.


Liker seg i Frp
Veivåg meldte seg ut av Ap året før han i mars 2006 meldte seg inn i Frp. Han bedyrer at han liker seg i Frp, og mener at Frp-velgerne slett ikke har noen grunn til å føle seg lurt når de får inn en politiker som ikke står bak partiprogrammet.

- Da er det mange som bør føle seg lurt. Jeg tror ikke du finner mange politikere som er 100 prosent enig i partiprogrammet. Og slengere er en del av valgsystemet. Vi har personvalg i Norge, sier Veivåg.

Leder Odd Rambøl i Bergen Ap er opprørt over saken.

- Dette er helt forkastelig, og er noe som rett og slett ikke går an. Politikk skal drives på en skikkelig måte. Det å få sine folk inn på listen til et annet politisk parti, er en praksis som er helt uakseptabel. Jeg har nesten ikke sterke nok uttrykk for å beskrive hva jeg føler om dette, sier Rambøl.

Han antyder at saken kan gi store konsekvenser for de ansvarlige.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

- De som driver denne praksisen, er ikke velkomne som medlemmer i Arbeiderpartiet, sier Rambøl.


- Rystet
Heller ikke formann Øistein Christoffersen i Bergen Frp har sansen for det som har skjedd.

- Det er både sterkt beklagelig og oppsiktsvekkende når et politisk parti faktisk kupper demokratiske prosesser i et annet politisk parti. Slikt setter hele demokratiet i fare, sier Christoffersen til NRK.

Han sier at saken ikke vil få konsekvenser for Veivåg så lenge politikeren er lojal og fortsatt Frp-medlem, men Christoffersen vil likevel diskutere saken med Veivåg.

Frp-formann Siv Jensen ba tirsdag Bergen og Hordaland Frp om å sette i gang en eksklusjonsprosess mot Veivåg og vil dessuten undersøke om han har rett til å bli sittende som bystyremedlem.

- Dette er et grovt angrep mot Frp. Ap-krefter har i det skjulte og med fullt overlegg ødelagt Bergen Frps nominasjonsmøte og bystyreliste. Dette er så langt fra uskyldig moro, som de involverte har forsøkt å fremstille det, som det er mulig å komme, sier Jensen.

Hun forlanger at statsminister Jens Stoltenberg som partileder i Ap tar affære og rydder opp.

(NTB)