Frp-Jensen trekker kvinnene til partiet

Stadig flere kvinner slutter opp om Fremskrittspartiet. Forskeren Nils Vibe i Norsk Gallup mener at Frps viktigste kvinne-trekkplaster er partiets finanspolitiske talskvinne, Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Flertallet av de nye velgerne til Frp er kvinner. Dette er et veldig uvanlig mønster. Tradisjonelt er to tredeler av Fremskrittspartiets velgere menn, sier Vibe til NTB.

- Vi har ikke spurt folk om hva de synes om Siv Jensen, men en rimelig tolkning av Frps framgang er at hun har spilt en vesentlig rolle. Det er første gang partiet har hatt en kvinnelig politiker som har spilt en så selvstendig rolle som Jensen har gjort i forbindelse med budsjettforhandlingene. Målingen vår ble tatt opp akkurat i innspurten av budsjettforhandlingene, der hun var sterkt i fokus, framholder han.

Meningsmålingen Norsk Gallup utførte for TV2 i November viste en framgang på 1,9 prosentpoeng for Frp i forhold til måneden før. Partiets oppslutning ligger nå, ifølge Norsk Gallup, på 17,1 prosent.

Partileder Carl I. Hagen er enig i at Siv Jensens innsats i budsjettforhandlingene kan ha trukket kvinner til partiet.

- Plutselig har Fremskrittspartiet en ung kvinne som sin finanspolitiske talsmann. Siv Jensen har gjort en utmerket innsats, og har fått en del mediadekning. Hun skal ha mye av æren for vår framgang, også den økte oppslutningen hos kvinnene, mener Hagen.

(NTB)