Frp jobber for å fjerne flypassasjeravgiften

Vil redde driften ved Rygge.

VIL REDDE:  Styret ved Moss Lufthavn Rygge har gjort vedtak om nedleggelse. Men nå vil Frp redde flyplassen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL REDDE: Styret ved Moss Lufthavn Rygge har gjort vedtak om nedleggelse. Men nå vil Frp redde flyplassen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet vil jobbe for å fjerne flypassasjeravgiften i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett, i håp om å sikre fortsatt drift ved flyplassen på Rygge. En enstemmig stortingsgruppe stiller seg bak standpunktet, bekrefter Østfold-representant Erlend Wiborg (Frp) overfor NTB.

- Det viktigste for oss er å redde fortsatt drift ved Moss Lufthavn Rygge. Det kan skje gjennom å fjerne flypassasjeravgiften, ved å endre avgiften eller å se på rammevilkårene for private flyplasser i Norge, sier Wiborg.

Styret ved Rygge Lufthavn AS vedtok tirsdag å avvikle den sivile trafikken fra 1.november.

Nasjonal betydning Wiborg sier at han og partikollega og østfolding Ulf Leirstein har jobbet en stund med saken.

- Men jeg vil understreke at dette ikke kun er en lokalsak, men en sak av nasjonal betydning. For det første er 1.000 arbeidsplasser et vesentlig antall. Dessuten er det viktig å sikre at det statlig eide Avinor får privat konkurranse fra privat eide flyplasser, sier Wiborg.

Nødklausul På spørsmål om dette er en erkjennelse av at det gikk for raskt da flypassasjeravgiften ble forhandlet inn i statsbudsjettet, sier Wiborg at avgiften ble tatt inn med en klausul om å vurdere den på nytt dersom den skulle vise seg å få vesentlige uheldige konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer